Nuckorna på hörnet (pocket) NY
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2024-05-13
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
20 x 170 x 110 mm
Vikt
135 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180315456

Nuckorna på hörnet

(4 röster)
Pocket,  Svenska, 2024-05-13
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Nuckorna på hörnet är i folkmun namnet på den gamla lärarinnebostaden i Löderup på Österlen. Där bor Elsa med hunden Bjäfseman och väninnan Inga-Märta som granne.

Elsa trivs med sitt stilla pensionärsliv. Det enda som får hennes hjärta att banka lite hårdare är när hon kvällstid läser dikter av den välkände poeten Fritz - en sann gentleman och en känslig själ - till skillnad från Elsas tidigare kärlek Gösta. Hans intressen låg mer åt traktorer och den skånska myllan. Fast trots att Elsa befarade att Gösta skulle använda ordet betäcka när passionen slog till rodnar hon fortfarande när hon minns hans stora, varma händer.

Lugnet i Löderup störs när en ny granne flyttar in. Han har knappt anlänt innan det för första gången på ett sekel blir inbrott i byn. Det måste vara något skumt med mannen och Elsa tänker klura ut vad det är. När hon börjar spionera upptäcker hon att han gömmer en skattkarta i källaren och äger en pistol. Hon ska avslöja honom - om det så är det sista hon gör.

KARIN BRUNK HOLMQVIST är från Simrishamn och är aktuell med sin tjugonde bok. Hennes humoristiska och hoppingivande historier har sålt i över 2 miljoner exemplar och hör till de mest utlånade på biblioteken i Sverige. Karin Brunk Holmqvist har en mycket speciell förmåga att se det stora i det lilla. Ofta lyfter hon fram de udda och svaga i sina romaner och låter dem växa. För det finns inte sällan ett återkommande, hoppfullt budskap i hennes böcker: Det är aldrig för sent!

"Ett författarskap som genomsyras av humor, värme och medmänsklighet"
- Piratenpriset

"Med humor, skrönor och både vedertagna och påhittade ordspråk bildas en lättsam och rolig läsupplevelse."
- Bokfantast_lena

"Det här var lättsam, underhållande och småmysig läsning."
- Alltidenbok

"Tycker det är en sån mysig ton i böckerna; jargongen mellan karaktärerna är härlig. Det smågnabbas alltid på ett hjärtlugt och kärleksfullt sätt. Böckerna är skrivna med glimten i ögat, en stor dos humor och bara massa måbra-ingredienser!"
- Mariasbibliotek
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nuckorna på hörnet
  2. +
  3. De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel

De som köpt den här boken har ofta också köpt De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel av Ruth Kvarnström-Jones (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Brunk Holmqvist