Position okänd (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
K9 Hundenheten (del 1)
Antal sidor
345
Utgivningsdatum
2024-01-16
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
220 x 145 x 25 mm
Vikt
512 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180315487

Position okänd

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2024-01-16
232
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En gripande deckarserie ur hundförares perspektiv.

Hundförare Zarah Tegnér och Micke Roslundh beordras ut på en sökinsats. Två kriminellt belastade ungdomar har flytt från ett SIS-hem på Lovön i Stockholm, mitt i natten. Jakten efter pojkarna tvingar dem att ta svåra beslut som kan komma att riskera hela deras karriärer.

Micke har en svår tid och sörjer förlusten av sin patrullhund Atlas, när han får besked om att han ska få överta en omplacerad schäferhane som heter Keegan. Samtidigt gör Zarah och hennes malinois Ceres ett fynd i skogen som kommer att få oanade konsekvenser.

Nu är det upp till hundarna att nosa reda på sanningen.

Position okänd är den första delen i serien om K9 Hundenheten i Stockholm. Boken dedikeras patrullhunden Keegan som nu jagar bovar och letar efter försvunna personer på de sälla jaktmarkerna.

ANNA GRANLUND ligger bakom spänningsserien om livet på Östermalms brandstation, och är en av författarna till böckerna om Alex Storm. Hon är uppvuxen med hundar, men har inget fyrbent sällskap för tillfället.

JENNY HELLDAHL gör med Position okänd sin författardebut. Till vardags arbetar hon som kommunikatör på ett bokförlag, men fritiden ägnar hon helst åt att öva personspår med cocker spanieln Sune.

Sagt om boken:

"Det ska blir intressant att följa serien om K9 Hundenheten. Författarna har lyckats blåsa nytt liv i en genre som lider av skriande brist på nytänkande. Och de gör det med en självklarhet som visar att de redan efter nästa bok i serien kan stå inför det stora genombrottet."
- Magnus Utvik, Jönköpins-Posten

"De många välkonstruerade karaktärerna skapar läsintresse och beundransvärt är hur notoriskt svårskrivna ungdomar levandegörs. Här finns även en imponerande intrigintelligens med många turer fram till en dramatisk upplösning."
- Anders Kapp

"Polisarbetet i allmänhet är mycket trovärdigt skildrat men det som verkligen sticker ut är relationerna mellan förarna och deras hundar och detaljerna kring hur olika typer av polishundar arbetar. Särskilt processen när Micke ska lära känna sin nya hund, den stora schäfern Keegan, är skildrad på ett både kunnigt och berörande sätt."
- Anders Kapp
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Position okänd
 2. +
 3. Till offer åt det okända

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till offer åt det okända av Anna Jansson (inbunden).

Köp båda 2 för 481 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Position okänd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ny spännande deckarserie.
  Anki, 10 april 2024

  En jättebra bok om hundförare inom polisen. En skickligt skriven deckare även ur hundarnas perspektiv. Spännande ända in till slutet. Läs den. Längtar redan efter nästa bok.

 2. Spännande
  @bokslukarfeministen, 22 mars 2024

  Position okänd av Anna Granlund och Jenny Helldahl är första delen i en ny deckarserie ur hundförares perspektiv. Här får vi följa hundförarna Zarah Tegnér och Micke Roslundh som beordras ut på en sökinsats efter två kriminellt belastade ungdomar som flytt från ett SIS-hem. Jakten efter pojkarna tvingar dem att ta svåra beslut som kan komma att riskera hela deras karriärer. Samtidigt sörjer fortfarande Micke förlusten av sin patrullhund Atlas när beslut tas om att han ska få överta en omplace... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna