Kickoff (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Lisen Hansson (del 1)
Antal sidor
429
Utgivningsdatum
2023-12-22
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Nona
Originaltitel
Kickoff
Medarbetare
Bjurgert, Frida (form)
Dimensioner
38 x 199 x 140 mm
Vikt
565 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180381871

Kickoff

(10 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-12-22
219
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Det är suggestivt, trovärdigt och ett gediget romanbygge med hög närvaro i scenerna. (...) en psykologisk thriller som drar människors handlande till sin spets."
Emil Frej Svensson, Bibliotekstjänst, BTJ-häftet nr1, 2024"Verkligheten är skev. Vi ser fragment av den och tror att vi förstår allt."

Djupt inne i Dalarnas skogar ligger en flicka på vägen. Hon andas knappt. Ibland tar det bara en timme för livet att rasa.

Två år senare är alkohol och tankarna på hämnd det enda som får Conny att vilja leva. En dag får han ett oväntat tips som ger en ledtråd om vad som kan ha hänt under natten då hans dotter blev ihjälkörd och förövaren smet från platsen. Tipset leder honom tillbaka till sin hemby, till en kursgård där en lärarkonferens äger rum.

Läraren Lisen Hansson är i känslomässig kris. Hon har blivit utkastad av sin man och tonårssonen vill inte ha kontakt med henne. Den långa sommarledigheten är slut och hon bävar inför veckan på kursgården i Dalarna med kollegorna. I den tryckande sensommarhettan vaknar skulden till liv och människorna omkring henne tycks allt mer bräckliga. Och allt mer hotfulla.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kickoff
 2. +
 3. Närsök

De som köpt den här boken har ofta också köpt Närsök av Josefin Schygge (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Kickoff. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 3 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 14 mars 2024

  Betyg: 3 av 5 - 📚 - Den här boken, Kick Off, kategoriseras som en deckare, och är den första delen i en planerad bokserie som kommer att följa läraren Lisen Hansson, av författaren Lena Berglin. En helt okej och läsvärd bok, som jag nog kan rekommendera. Och kanske att jag kommer att läsa nästa kommande bok i serien. Jag lyssnade på boken, som var bra inläst av Gunilla Leining.

 2. Bladvändare
  Mari, 30 januari 2024

  Jag tyckte mycket om boken med fina människoskildringar och fantastisk miljöbeskrivning. Jag ville hela tiden veta mer. Det var ett lättsamt och bra språk som gjorde att jag gärna läste vidare.
  Man kastades in i handlingen från sida ett och vinklingen på denna historia var annorlunda mot de vanliga deckarna.Den var mer inriktat på hur människor tänker och hur de kan reagera väldigt olika. Allt är inte alltid som man tror. Det var en trovärdig historia, med mycket sorg och förtvivlan, men också hopp. Jag ser fram emot nästa bok i serien.

 3. En page turner av rang!
  Amanda , 5 januari 2024

  Korta ögonblick och små beslut får stora konsekvenser i denna gripande, ständigt underhållande och överraskande roman.

  Med ett kargt och koncist språk lyckas Lena skildra komplexa karaktärer med värme och djup.

  Trasiga familjerelationer, skuld, sorg och förvirring över det förflutna. Jag blir tagen av karaktärernas längtan efter försoning och upprättelse och jag både skrattar åt och lider med dem då de snubblar över sig själva längs vägen.

  Hänförande miljöbeskrivni... Läs hela recensionen

 4. Bra och lovande!
  Jerker, 18 december 2023

  I grund och botten en väldigt bra och spännande bok. Det är väldigt lätt att leva sig in i de olika rollkaraktärernas känsloliv och det gör det än mer spännande och bra att det inte är en polisroman om ett brott utan mer om vanliga människors agerande, och slutet är allt annat än givet.

  Det jag möjligen saknar är en bra redaktör som gått igenom boken. Det är svårt att hänga med vem som är berättarjaget, när "jag" byter mellan de olika kapitlen, men utan att inledningsvis understryka... Läs hela recensionen

 5. Riktigt välskriven bladvändare!
  Mayra Nilsson Cohen (Kristianstad), 17 december 2023

  Jag sträckläste Kickoff en lördagseftermiddag, kunde inte sluta förrän jag läst ut sista sidan.
  Älskar den suggestiva, smått trollska och surrealistiska, och ibland mycket obehagliga stämning som genomsyrar berättelsen. Drömska miljöer och dialog som får mig att dra tankarna till både En midsommarnattsdröm, Fargo, True Detective och Twin Peaks.
  Den rastlöshet och oro som finns hos personerna i boken och som driver historien framåt smittas av hos mig som läsare och jag kan inte fort ... Läs hela recensionen

 6. Spännande men ibland svår att hänga med i
  Annika Andersson, 16 december 2023

  Kul att läsa en spännande roman om ett brott som begåtts utan att det är en polis som har huvudrollen. Det är definitivt inte en typisk svensk kriminalroman, vilket bara är positivt.
  Jag tycker att grundstoryn är bra, men gillar inte allt hoppande mellan olika personer och olika tider, det är också väldigt många karaktärer i boken som jag ibland har svårt att hålla reda på. Det är oftast korta kapitel och sedan byter det till annan person och det är långt ifrån alltid det är självklart f... Läs hela recensionen

 7. Spänning i Dalaskogarna
  Linda Stålberg, 15 december 2023

  Man kastas in i romanen genom att en ung flicka hittas död liggandes på en väg mitt i ingenvart. I början av romanen lär man känna två karaktärer primärt: Conny som är flickans pappa, numera alkoholiserad och hämndlysten - och Lisen - en lärarinna som är på kickoff med jobbet för att tillsammans med kollegorna arbeta med den bristfälliga gruppdynamiken på arbetsplatsen.

  Parallellt lär vi känna karaktärerna rent historiskt och jag har svårt att tidsbestämma vissa händelser. Eller såh... Läs hela recensionen

 8. Läsvärd
  David, 13 december 2023

  Boken är till en början uppdelad i två separata berättelser. Conny är en skild, alkoholiserad man, som för två år sedan miste sin 5-åriga dotter genom en smitningsolycka. Det enda som får honom att vilja leva är tanken på hämnd.

  Den andra berättelsen handlar om Lisen -högstadielärare- som är på Kick-Off i Dalarna tillsammans med sina kollegor inför terminsstarten. Hon är skild och har en tonårsson som valt att bo hos pappan. Lisen är inte psykiskt stabil.

  Efter halva boken... Läs hela recensionen

 9. Spännande och härligt tjock bok
  fru Månsson, 1 december 2023

  Jag gillade verkligen den här boken, den var spännande och samtidigt så fin på något vis. Egentligen är det två olika historier som vävs ihop och man får känslan av en annalkande katastrof men ändå vill man läsa vidare.
  Huvudpersoner är Lisen, frånskild lärare med svår relation till tonårsson och ex-make, riktigt vad som hänt där är länge oklart. Och så Johnny, alkoholiserad med svåra trauman i livet, där en smitningsolycka som tar livet av hans 7-åriga dotter även påverkar resten av han... Läs hela recensionen

 10. Bra story men förvirrad i tiden
  EvaMHt, 26 november 2023

  Ett litet barn blir påkört en mörk och regnig natt. En grupp lärare åker på en team building-konferens precis före höstterminens start. Pappan till det påkörda barnet har stora alkoholproblem, bestämmer sig till slut för att bli nykter. Hur sjutton ska dessa två spår gå ihop på slutet? Fiffigt tänkt och upplagt. Är det en roman eller en deckare? Lite oklart när ingen av huvudpersonerna är polis. Det är ju en gåta som ska lösas och många pusselbitar faller på plats genom historien. Borde vara ... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner