Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2024-03-15
Upplaga
1
Förlag
Tukan Förlag
Originaltitel
Mot målet! Handbok för idrottsledare
Medarbetare
Simonsson, Camilla (form) / Simonsson, Camilla (foto)
Dimensioner
21 x 231 x 168 mm
Vikt
805 g
SAB
Rb
ISBN
9789180382816

Mot målet! : Handbok för idrottsledare

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2024-03-15
279
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Idag slutar barn och unga allt tidigare med sin idrott. Felaktigt ledarskap är troligen en av förklaringarna. Mot målet! är en handbok i den stora utmaning det innebär att vara ledare för barn och unga i idrotten. Konkreta tips och trix hjälper ledare att utvecklas, skapa goda träningsförutsättningar och lösa problem.

Hur bemöter man bäst jobbiga idrottsföräldrar? Hur ska man strukturera en träning för att få flyt? Hur ska man hantera en grupp som tydligt är delad i två mindre grupper?

Den här typen av vardagsnära frågor diskuterar författarna utifrån såväl egna erfarenheter som aktuell forskning. Berättelserna i kapitlens inledningar är hämtade från Torbjörn Nilssons karriär som spelare och ledare. Merparten av övningsexemplen och tankarna kring lagutveckling härstammar från Torbjörns egen erfarenhet på planen.

Torbjörn Nilsson är tidigare svensk landslagsspelare och anfallare i IFK Göteborg och proffsklubbarna PSV Eindhoven och Kaiserslautern. Efter den aktiva karriären har han med stor framgång verkat som tränare i bland annat Sveriges U21-landslag, Jonsered, Örgryte, Västra Frölunda och BK Häcken. De senaste åren har Torbjörn föreläst om ledarskap och grupputveckling för så väl idrotts-Sverige som näringsliv. Tidigare har han skrivit böckerna Tredje vägen, Förstå spelets idé och Led med känsla.

Joel Tivemo är ungdomstränare i Skövde AIK och journalist på Mariestads-Tidningen. Han har verkat som tränare för ungdomar och seniorer i två breddföreningar och jobbat som journalist på Göteborgs-Postens sportredaktion under flera år. Han har studerat idrottsvetenskap på Göteborgs universitet och har genomgått Svenska Fotbollförbundets högsta utbildning för ungdomstränare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mot målet! : Handbok för idrottsledare
  2. +
  3. Vandra i Skaraborg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vandra i Skaraborg av Magnus Patriksson (häftad).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mot målet! : Handbok för idrottsledare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Viktigt läsning för idrottsledare
    Erica Jacobson, 9 april 2024

    Bra vägledning och konkreta tips om attityder och upplägg. Önskar att fler idrottsledare tar till sig läsningen om att bejaka kreativiteten hos barn och ungdomar istället för att hetsa dem till kortsiktiga resultat.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna