Mitt liv som rånare - En uppväxt på ungdomshem och fängelser (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (94.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Lukas Olde Monnikhof
Utgivningsdatum
2022-08-17
Förlag
North Audio Publishing
ISBN
9789180490078

Mitt liv som rånare - En uppväxt på ungdomshem och fängelser Ljudbok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2022-08-17

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Diliyar Rexiti var bara femton år när han rånade en butik första gången, maskerad och beväpnad med en vapenattrapp. Efter det var han fast i jakten på det perfekta rånet, vare sig det gällde banker eller butiker. I ett decennium levde Dille, som han kallas, på ungdomshem och fängelser, och rånade så fort han fick chansen. Han sökte kicken och snabba pengar. Berättelsen om hans ungdomstid är en upprörande historia om en diagnos där försöken till medicinering misslyckades. Och om en vilsenhet som fick en tonårskille att bli besatt av att råna. Det är också en historia om institutioner där han kände sig isolerad och desperat, förvarad "som ett fucking djur". Mitt liv som rånare är Dilles egen historia, hans liv ur hans eget perspektiv. Här finns också röster från människor som varit viktiga för Dille av olika skäl och som hjälpt honom på vägen till det vanliga, laglydiga liv han lever idag. Med boken vill han också be om ursäkt till dem som drabbats av hans brott.

"Mitt liv som rånare" är skriven tillsammans med Cecilia Gustavsson, journalist sedan 30 år och skribent på Bokförlaget Polaris. Hon har tidigare skrivit böckerna "Vi måste prata om 50" och "Kristi bruds slav. Mitt liv i sektens hjärta", den senare tillsammans med Josefine Frankner.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mitt liv som rånare - En uppväxt på ungdomshem och fängelser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mitt liv som rånare
    Em, 15 september 2022

    Helt ok men inte så djup och utvecklande. Kort och språket var inte så avancerat. Det drog ner betyget tyvärr.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna