Ingår i kampanjer:
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2022-10-03
Förlag
Historiska Media
Översättare
Kristina Ekelund
Originaltitel
Enfants de nazis
Dimensioner
217 x 143 x 22 mm
Vikt
478 g
SAB
Kfa.53,Ls-fa
ISBN
9789180500081

Nazisternas barn

(5 röster)
Inbunden,  Svenska, 2022-10-03
259
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En gång var de privilegierade, med inflytelserika föräldrar som hade makt att ge dem allt de önskade. Det handlar om åtta barn - söner och döttrar till några av Nazitysklands mest framträdande dignitärer: Himmler, Göring, Hess, Frank, Bormann, Höss, Speer och Mengele.

Barnen växte upp i skuggan av andra världskriget och älskade sina föräldrar, som barn gör. Med tiden blev de medvetna om fädernas brott mot mänskligheten. Hur hanterade barnen krigets konsekvenser och den skuld som för evigt kom att förknippas med deras efternamn?

Det är denna fråga som Tania Crasnianski vill besvara i sin tankeväckande bok. Några av barnen valde att förneka sin bakgrund, andra gjorde det inte. Några fördömde sina fäders gärningar, andra fortsatte att se upp till dem. Under efterkrigstiden tvingades de navigera mellan skuld och stigmatisering, faderskärlek och förträngning. Här skildras livsöden som är tungt präglade av svåra moraliska dilemman. Tillsammans bildar berättelserna både fascinerande och skrämmande familjeporträtt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nazisternas barn
  2. +
  3. Jag var Mengeles patolog : en läkares ögonvittnesskildring från Auschwitz

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag var Mengeles patolog : en läkares ögonvittn... av Miklós Nyiszli (pocket).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »