Wennerströmaffären. En spionhistoria (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Sveriges dramatiska historia
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2022-09-12
Förlag
Historiska media
ISBN
9789180500661

Wennerströmaffären. En spionhistoria E-bok

Sveriges dramatiska historia

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2022-09-12

Styckköp

95
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Gripandet av överste Stig Wennerström i juni 1963 kom som en chock för de flesta svenskar, inte minst för hans kollegor inom flygvapnet. Wennerströms spioneri för Sovjetunionen hade pågått i minst femton år och under denna tid hade han haft närmast fri insyn i den hemliga svenska försvarsplaneringen. I rollen som flygattaché i Moskva och Washington utgjorde han på ett internationellt plan en inte obetydlig faktor i spelet mellan öst och väst.

På inget sätt stämde Wennerström in på den klassiska bilden av en spion. Han levde ett fullständigt normalt familjeliv och hade inga laster. Han levde inte heller över sina tillgångar och beskrivs i sin samtid som korrekt, plikttrogen och städad. Överstens spioneri kom ändå att orsaka skador som kan sägas ha räknats i procent av statsbudgeten. Levande och insiktsfullt skildrar Simon Olsson Wennerströmaffären - ett av det svenska 1900-talets allvarligaste spionfall. Gåtan Wennerström kommer sannolikt aldrig få ett definitivt svar, men i takt med att sekretessen i Sverige, öst och väst hävs ges vi här nya pusselbitar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Wennerströmaffären. En spionhistoria. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Välskrivet
    Per J, 8 mars 2024

    Den var helt ok, mkt var bekant sen tidigare men en del nya saker framkom. "Gillar" man svensk spionhistoria så är boken ett måste.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Simon Olsson