Agent Sonya : älskarinna, mamma, soldat, spion (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
371
Utgivningsdatum
2022-09-19
Förlag
Historiska Media
Översättare
Birgitta Ericsson
Originaltitel
Agent Sonya
Dimensioner
179 x 110 x 25 mm
Vikt
211 g
SAB
Lz Kuczynski, Ursula
ISBN
9789180500722

Agent Sonya : älskarinna, mamma, soldat, spion

(7 röster)
Pocket,  Svenska, 2022-09-19
89
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ingen anade vad Mrs Burton, hemmafru i det idylliska Oxfordshire, ägnade dagarna åt. Hennes riktiga namn var Ursula Kuczynski, men har gått till historien under sitt kodnamn: Sonya.

Hon var tysk judinna och tidigt en hängiven kommunist, hon blev sedermera överste i röda armén och en förstklassigt tränad spion. Hennes verksamhet sträckte sig över hela världen. Från Schweiz planerade hon ett mordförsök på Hitler, hon spionerade på japanerna i Manchuriet och hjälpte Sovjetunionen att bygga sitt första kärnvapen. Ensam eller i grupp genomförde agent Sonya några av de farligaste spionaktionerna under 1900-talet.

Agent Sonya är en fängslande levnadsteckning över en kvinnas liv, ett liv som följde Sovjetkommunismens uppgång och fall och satte avtryck i historien. Författaren har åstadkommit en i det närmaste osannolik, dokumentär berättelse om en kvinna med många roller: älskarinna, mamma, soldat och spion. Detta är hennes historia.

Ben Macintyre är en av Storbritanniens mest erkända historiker och författare till miljonsäljande titlar som En spion bland vänner, SAS och Spion och förrädare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Agent Sonya : älskarinna, mamma, soldat, spion
  2. +
  3. Spion och förrädare : Kalla krigets största spionhistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spion och förrädare : Kalla krigets största spi... av Ben Macintyre (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ben Macintyre