Alltid vid din sida (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
486
Utgivningsdatum
2022-08-19
Förlag
Historiska Media
Översättare
Ingmar Wennerberg
Dimensioner
179 x 110 x 30 mm
Vikt
261 g
SAB
Hce
ISBN
9789180500753

Alltid vid din sida

(7 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2022-08-19
89
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Den historiska romanen firar triumfer tack vare unga, pålästa och engagerade författare. Dit hör utan tvekan den tyskfödda Nikola Scott som gör en historisk återkoppling till den tid som kom att bli avgörande för kvinnornas frigörelse på alla plan ... Alltid vid din sida är en skönlitterär brandfackla, en påminnelse till dagens unga kvinnor, att aldrig ge upp sina mödrars segrar. Romanen är en spännande bladvändare att grotta ner sig i.« Ölandsbladet

Vänskap och hemligheter i krigets skugga

Hösten 1940 rasar tyskarnas bombräder över London, men trots kriget fortsätter stadens societetsfamiljer med sina påkostade baler. Sjuttonåriga Violet flyr ett frieri från den förmögne men tråkige Edward och smiter iväg till en underjordisk fest tillsammans med sin kusin Romy. Plötsligt förändras allt: flickorna hamnar mitt i ett bombanfall och Romy dör i hennes armar.

Violet bestämmer sig för att radikalt byta riktning på sitt liv. Englands jordbruk är i skriande behov av kvinnors arbetskraft, och hon ser sin chans att ta värvning i Women s Land Army. För att inte stoppas av sin konservativa mor antar Violet en falsk identitet. Hon placeras på lantgodset Winterbourne, där hon mognar, finner nya vänner och möter en stilig men snobbig ung godsägare. Men när Violet konfronteras med missförhållanden på godset riskerar hennes hemliga identitet att röjas.

Över sextio år senare försöker den unga journalisten Frankie närma sig sin mormor Violet. Vad var det egentligen som hände med flickorna som skördade äpplen på Winterbourne? Och varför har Violet i alla år tigit om sin tid i Women s Land Army?

Alltid vid din sida är en engagerande berättelse om vänskap och hemligheter i andra världskrigets skugga. När Nikola Scott, författare till succén Min mammas hemlighet, återvänder till England är det med en bladvändare om arv, familj och längtan efter ett självständigt liv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alltid vid din sida
  2. +
  3. Jordoffer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jordoffer av Helén Wigh (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Alltid vid din sida. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Andra världskriget

    Tyckte att boken visade hur det kunde ha varit att vara kvinna i olika samhällsklasser under kriget. Att händelser som huvudpersonen upplevde tidigt i livet påverkade henne när hon blev äldre.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nikola Scott