Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2022-09-26
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
217 x 142 x 17 mm
Vikt
406 g
SAB
S:k,Oba
ISBN
9789180500920

Anfallskrigens argument : konsten att rättfärdiga våld

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2022-09-26
249
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
»En grundlig genomgång av anfallskrigens historia« Svenska Dagbladet

»Övertygande och högaktuell«Sydsvenskan

Det är en konst att få anfall att se ut som försvar. Sällan har den strategin fått så hög relevans som den 24 februari 2022, då Ryssland under Vladimir Putins ledning invaderade Ukraina.

Fenomenet är inte nytt, historien är full av exempel på falska förevändningar och svepskäl som klassiska drag i det säkerhetspolitiska och diplomatiska spelet. Stater som vill starta krig söker skäl som kan rättfärdiga deras handlingar. Det gäller att övertyga den egna nationen, eller en skeptisk omvärld, om det rimliga i ett väpnat agerande eller ett hot om våld i den situation som uppstått.

Oberoende av tidsålder och regim visar folkrättsexperten Ove Bring i Anfallskrigens argument hur de styrande har resonerat och agerat genom historien och ger exempel från bland annat trettioåriga kriget, de båda världskrigen, finska vinterkriget, sexdagarskriget, Kuwaitkriget och kriget i Georgien.

Ove Bring är folkrättsjurist och har i sitt yrkesliv samlat erfarenheter från UD, FN och den akademiska världen, bland annat som professor i folkrätt vid Uppsala universitet, Stockholms universitet och Försvarshögskolan. Mellan 1999 och 2017 var Ove Bring ledamot av Permanenta skiljedomstolen i Haag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Anfallskrigens argument : konsten att rättfärdiga våld
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (storpocket).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ove Bring