Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2023-01-09
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
197 x 143 x 17 mm
Vikt
330 g
SAB
Hdca.01
ISBN
9789180501422

Völsungasagan

(6 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-01-09
234
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»I Katarina Harrison Lindbergs version har Völsungasagan blivit en mycket läsvärd bok. Språket har bearbetats till modern svenska. Bland dagens kriminalromaner höjer den sig både som spännande berättelse och människoskildring. Sagofigurerna får liv med kärlek och svartsjuka, egoism och girighet, grymhet men också omtanke.« Jönköpings-Posten

Völsungasagan utspelar sig i en färgstark forntid med krigare, gudar och drakar. Historien kretsar kring Andvares skatt, som har fått en förbannelse kastad över sig. När den unge völsungen Sigurd får skatten i sina händer dras han in i guldets obarmhärtiga tragik.

Sagan innehåller flera sidoskott. Sigurd Fafnesbanes öde förenas med sköldmön Sigrdrivas. Gjukungarna vid Rhen, med syskonen Gunnar och Gudrun i spetsen, traktar också efter skatten, liksom hunnerkungen Atle. Allt vävs samman till en historia om kärlek, svek och hämnd.

Länge traderades Völsungasagan muntligt, men på 1200-talet nedtecknades den och har därefter inspirerat konstnärer, tonsättare och författare, såsom Richard Wagner och J.R.R. Tolkien. Katarina Harrison Lindbergh utgår från den muntliga traditionen och ger historien en ny, moderniserad språkdräkt, så att sagorna kan nå nya läsare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Völsungasagan
  2. +
  3. Tusen år i Uppåkra : en järnåldersmetropol uppgång och fall

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tusen år i Uppåkra : en järnåldersmetropol uppg... av Dick Harrison (inbunden).

Köp båda 2 för 562 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Völsungasagan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Asaläsning
    Mellis, 4 mars 2024

    Mycket underfundig bok, om asarna. Lättläst och mysig, läsning om man bara vill slappna av. Passar nog lite äldre som vet vem dessa asar var.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Katarina Harrison Lindbergh