Där askan blommar (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
437
Utgivningsdatum
2023-04-19
Förlag
Historiska media
Översättare
Annika Sundberg
ISBN
9789180501590

Där askan blommar E-bok

(5 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2023-04-19

Styckköp

149
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
1969. Systrarna Trang och Qu?nh lämnar sin fattiga hemby för att söka arbete i Saigon. De hamnar på en av stadens många barer där de dricker, flirtar och umgås med amerikanska soldater. Kriget kommer allt närmare samtidigt som Trang blir passionerat förälskad i en amerikansk helikopterpilot.

2016. Den föräldralöse Phong, son till en svart amerikansk soldat och en okänd vietnamesisk kvinna, bestämmer sig för att hitta sina föräldrar. Han hoppas kunna lämna sin eländiga tillvaro i Vietnam och ta sig till USA.

På andra sidan jordklotet finns Vietnamveteranen Dan som fortfarande lider av krigets fasor. Han bestämmer sig för att tillsammans med sin fru resa tillbaka till Saigon och konfrontera sitt förflutna.

Dåtid och nutid flätas samman i denna oförglömliga och poetiska berättelse där huvudpersonerna får möta konsekvenserna av beslut som fattades under brinnande krig. Där askan blommar är en rörande historia om hur en nedärvd tragedi kan omdefinieras med hjälp av kärlek, medkänsla, mod och glädje. Romanen är Nguyen Phan Que Mais andra bok på svenska och följer upp succén När bergen sjunger.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Där askan blommar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4,5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 10 maj 2023

    Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Den här boken, Där askan blommar, är skriven av en vietnamesisk författare, och jag tror faktiskt att det är första gången som jag läser en bok från Vietnam. Det är det som är lite kul med Årets Bok-nomineringarna, att man får tips om böcker som man kanske annars inte hade upptäckt. För det här var en mycket bra bok, som jag varmt kan rekommendera. Den var intressant, berörande, lärorik, gripande, och väldigt bra. Lyssnade på boken, och den var bra inläst av Guni... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner