Där askan blommar (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (319.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gunilla Leining
Utgivningsdatum
2023-04-20
Förlag
Historiska media
Översättare
Annika Sundberg
ISBN
9789180501606

Där askan blommar Ljudbok

(37 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-04-20

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
1969. Systrarna Trang och Qu?nh lämnar sin fattiga hemby för att söka arbete i Saigon. De hamnar på en av stadens många barer där de dricker, flirtar och umgås med amerikanska soldater. Kriget kommer allt närmare samtidigt som Trang blir passionerat förälskad i en amerikansk helikopterpilot.

2016. Den föräldralöse Phong, son till en svart amerikansk soldat och en okänd vietnamesisk kvinna, bestämmer sig för att hitta sina föräldrar. Han hoppa kunna lämna sin eländiga tillvaro i Vietnam och ta sig till USA.

På andra sidan jordklotet finns Vietnamveteranen Dan som fortfarande lider av krigets fasor. Han bestämmer sig för att tillsammans med sin fru resa tillbaka till Saigon och konfrontera sitt förflutna.

Dåtid och nutid flätas samman i denna oförglömliga och poetiska berättelse där huvudpersonerna får möta konsekvenserna av beslut som fattades under brinnande krig. Där askan blommar är en rörande historia om hur en nedärvd tragedi kan omdefinieras med hjälp av kärlek, medkänsla, mod och glädje. Romanen är Nguyen Phan Que Mais andra bok på svenska och följer upp succén När bergen sjunger.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Där askan blommar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar
  -, 14 oktober 2023

  En fantastisk historia. Ger perspektiv på vietnamkriget och samtidigt som jag njuter av språket, av berättandet, så lär jag mig nya saker.

 2. Berörande och vacker
  Tiolina, 8 augusti 2023

  En mycket fin bok som väcker alla typer av känslor. Människoöden som berör och bidrar till ett öppnare hjärta.

 3. Berörande, vacker och hemsk
  -, 3 augusti 2023

  En mycket stark berättelse. Om kärlek och svek, svåra val, krigstider fredstider, försonande inisiativ och ren ondska.
  Boken ger mig som historie intresserad inblick i Vietnam krigets orsak och fasor, sett ur både de Vietnamesiska döttrarnas ögon och Amerikanska soldaters.Det verkar inte finnas någon vinnare. Låt oss be om fred.
  Storyn beskriver främst några människors liv och relationer. Dessa vävs finurligt mer och mer samman. Tidvis berörs jag mycket av händelserna.
  Rekommenderar läsningen.

 4. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 10 maj 2023

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Den här boken, Där askan blommar, är skriven av en vietnamesisk författare, och jag tror faktiskt att det är första gången som jag läser en bok från Vietnam. Det är det som är lite kul med Årets Bok-nomineringarna, att man får tips om böcker som man kanske annars inte hade upptäckt. För det här var en mycket bra bok, som jag varmt kan rekommendera. Den var intressant, berörande, lärorik, gripande, och väldigt bra. Lyssnade på boken, och den var bra inläst av Guni... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner