Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
448
Utgivningsdatum
2023-01-09
Förlag
Historiska Media
Översättare
Annika Sundberg
Originaltitel
The Lighthouse Sisters
Dimensioner
217 x 143 x 32 mm
Vikt
626 g
SAB
Hce
ISBN
9789180501644

Systrarna vid fyren

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-01-09
243
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Gill Thompson är en mästare i att skriva om andra världskriget, ofta med verklig bakgrund ... En i början lågmäld berättelse som blir alltmer dramatisk och engagerande, hela tiden lika svår att lägga ifrån sig.« Expressen Söndag

Kriget skiljer systrarna åt

1940. Systrarna Alice och Jenny är i tjugoårsåldern och har livet framför sig när tyskarna ockuperar deras hem, kanalön Jersey. Sjuksköterskan Alice beordras till tjänstgöring på ett tyskt sjukhus. Vad hon inte vet är att arbetet kommer leda till stor kärlek - men också till fruktansvärda prövningar. För Jennys del innebär ockupationen att hennes drömmar om studier vid Cambridge krossas. Rastlösheten får henne att söka sig till en grupp öbor som står upp mot ockupanterna.

1996. En äldre kvinna ser tillbaka på sitt liv. Hon minns särskilt uppväxten på Jersey och sin systers sorglösa skratt. Hon minns hur kriget drabbade ön och systerns motvilliga resa därifrån. Men genom åren fanns en fast punkt i tillvaron: fyren som alltid ledde dem tillbaka till land.

I Gill Thompsons gripande roman skildras två systrar som tvingas gå skilda vägar då kriget drabbar Jersey. Båda tvingas till omänskligt svåra val och ofattbar hjärtesorg, och kriget förändrar dem för alltid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Systrarna vid fyren
 2. +
 3. Den övergivna trädgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den övergivna trädgården av Kelly Bowen (inbunden).

Köp båda 2 för 322 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Systrarna vid fyren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 2 maj 2023

  I minnet var det alltid vackert väder och dagar fyllda av glädje, de där sista innan kriget kom. Då, när de var systrarna vid fyren.
  Gill Thompsons Systrarna vid fyren är Alice och Jenny. Sommaren 1940 bor de på Jersey med sin mamma, pappa och lillebror. Alice är sjuksköterska, Jenny förbereder sig för universitetsstudier. Det är en strävsam men idyllisk tillvaro med Engelska kanalen som fond. Vattnet med alla sina humörsvängningar, från solglittrande och lugnt till gråmulet, dystert elle... Läs hela recensionen

 2. Historisk roman
  veronicas_bok_bak_liv, 8 april 2023

  1940 - systrarna Alice och Jenny är i 20-års åldern och har livet framför sig när tyskarna ockuperar deras hem. Alice beordras till ett tyskt sjukhus och här kommer hon möta sin stora kärlek. Jennys dröm om att studera krossas och hon söker sig till en grupp som står upp mot ockupanterna. 1996 sitter en äldre kvinna och ser tillbaka på sitt och hennes systers liv. Hur kriget påverkade dem men också fyren som alltid var en fast punkt.

  Den här historiska romanen bygger på verkliga hä... Läs hela recensionen

 3. 4 av 5
  Bokdjungeln, 20 februari 2023

  Jag hade ganska höga förväntningar om denna bok innan jag började läsa den. Dock började den väldigt segt. Jag blev inte alls imponerad. Men när jag började närma mig halva boken så vände det. Då började jag tycka att den blev mer intressant och det blev svårare att lägga ifrån sig den. De två parallella berättelserna tycker jag kompletterar varandra fint och gör att boken blir mer läsvärd. Om du liksom jag tycker att den börjar långsamt så är mitt enda tips att fortsätta läsa och ge den en chans.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Gill Thompson