Den perfekta konflikten : Israel-Palestinafrågan inifrån (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2023-02-20
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
219 g
SAB
Koafi,Koa.5
ISBN
9789180501859
Den perfekta konflikten : Israel-Palestinafrågan inifrån (pocket)

Den perfekta konflikten : Israel-Palestinafrågan inifrån

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-02-20
79

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Boken som på kort tid ger dig en mycket pedagogisk och intressant genomgång av Israel-Palestina-konflikten« Marcus Oscarsson, TV4

»Mycket pedagogiskt och välskrivet« Svenska Dagbladet

ISRAEL PALESTINAFRÅGAN INIFRÅN

I Den perfekta konflikten skildrar Johan Berggren - tidigare rådgivare till Tony Blair och stabschef vid Kvartetten i Jerusalem - vår tids mest svårlösta konflikt.

Boken bygger på författarens erfarenheter från fyra år i konfliktens fysiska epicenter, från tjänstgöring och resor runt om i Israel, Västbanken, Gaza och regionen samt ett sextiotal intervjuer med allt ifrån religiösa israeliska bosättare till radikala palestinier. Berättelsen, som blickar både bakåt och framåt, kombinerar historiska skildringar, initierade politiska analyser och personliga betraktelser.

Här beskrivs en närmast perfekt konflikt - territoriell, existentiell, religiös - med två sidor som båda ser sig som offer, som tolkar historien diametralt olika och som misstror varandra fundamentalt. Men kan en historia av krig och lidande förbytas i en ljusare framtid och vilka är vägarna bort från politiska låsningar och ständiga våldscykler?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den perfekta konflikten : Israel-Palestinafrågan inifrån
 2. +
 3. Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det fallna imperiet : Ryssland och väst under V... av Martin Kragh (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den perfekta konflikten : Israel-Palestinafrågan inifrån. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Givande
  Magnus, 25 juni 2023

  Det finns böcker som är en njutning att läsa, denna är en av dem. Anledningen är det snygga upplägget på de trätoämnen som Israel och Palestina kört fast i. Här behövs kompromisser från bägge sidor. Ett nöje att ha denna bok i hyllan

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johan Berggren

 • Den perfekta konflikten

  Johan Berggren

  I Den perfekta konflikten skildrar Johan Berggren - tidigare rådgivare till Tony Blair och stabschef vid Kvartetten i Jerusalem - vår tids mest svårlösta konflikt. Boken bygger på författarens erfarenheter från fyra år i konfliktens fysiska epicen...