Gustav Vasa : en furste bland furstar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2022-11-09
Utmärkelser
Augustpriset
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
233 x 160 x 26 mm
Vikt
594 g
SAB
Kc.41
ISBN
9789180502382

Gustav Vasa : en furste bland furstar

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-11-09
286
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Han var upprorsmakaren som blev kung, katoliken som blev protestant och den som lade grunden till det moderna Sverige. Eftervärlden känner honom som Gustav Vasa, även om han själv aldrig kallade sig något annat än Gustav Eriksson. Hans liv, från vaggan till graven, var fyllt av dramatik; av krig, uppror och en alltid fortgående kamp för att accepteras som härskare av sin omgivning.

Kungens ständiga strävan efter att stärka sin legitimitet löper som en röd tråd genom boken. Han förde ett påkostat hovliv och lade sig till med samma vanor som sina samtida likar på kontinenten. I såväl text som bild försökte han visa att han var en av dem - en furste bland furstar.

Olle Larsson skildrar här inte enbart den politiska utvecklingen under Gustav Erikssons tid som kung i Sverige. Även hans världsbild och religiositet lyfts fram, liksom hans roll som make och far. Det är en spännande resa i tid och rum där Gustav Vasas gestalt väcks till liv på nytt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gustav Vasa : en furste bland furstar
  2. +
  3. Varför just han? : berättelsen om Gustav Vasa och hans tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varför just han? : berättelsen om Gustav Vasa o... av Herman Lindqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 536 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gustav Vasa : en furste bland furstar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En spännande och nyttig läsning
    Silverstaden (Strasbourg), 29 mars 2023

    Boken verkar vara en väl nyanserad framställning av en viktig kung och regent i Sveriges historia. Man är tacksamt för det omfattande registret i slutet av boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Olle Larsson