Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2023-09-18
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
26 x 223 x 148 mm
Vikt
735 g
SAB
K.54
ISBN
9789180503280

Flyktlina Sverige : nazisternas väg undan rättvisan

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-09-18
277
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Eichmann, Mengele, Barbie. Det här är namn som förknippas med Hitlertysklands brott mot mänskligheten, men likaså med flykten undan rättvisan. Åtskilliga nazistiska krigsförbrytare försökte efter kapitulationen i maj 1945 ta sin tillflykt till Sydamerika och därmed undslippa rättegång och dom. Vissa av dem som flydde gjorde detta via svensk mark, bistådda av svenska flyktnätverk.

Med hjälp av handlingar ur Säpos arkiv nystar Lars T. Larsson och Simon Olsson upp flera av dessa nätverk och presenterar helt nya uppgifter. Omfattningen av den svenska flyktverksamheten var större än man tidigare trott. Den var dessutom välorganiserad, med kontaktmän runtom i både Europa och Sydamerika. Genom att följa ett stort antal personer som ingick i nätverken lyckas författarna belägga att den svenska flyktlinan fanns på plats redan vid krigsslutet och att deras verksamhet pågick in på 1950-talet. Med den här boken läggs nu en saknad pusselbit till Sveriges efterkrigshistoria.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Flyktlina Sverige : nazisternas väg undan rättvisan
  2. +
  3. Historien om Sverige : från istiden till renässansen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Historien om Sverige : från istiden till renäss... av Kristina Ekero Eriksson, Bo Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 576 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flyktlina Sverige : nazisternas väg undan rättvisan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket läsvärd bok
    Eva Hendén i Göteborg (Göteborg), 20 december 2023

    En intressant bok om verkligheten under andra världskrigets senare tid och slut och hur en hel del nazister flydde utomlands.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna