John F. Kennedy (pocket)
Ingår i kampanjer:
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
591
Utgivningsdatum
2023-08-21
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
179 x 110 x 33 mm
Vikt
307 g
SAB
Lz Kennedy, John, F.
ISBN
9789180503310
John F. Kennedy (pocket)

John F. Kennedy

Pocket,  Svenska, 2023-08-21
79
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
John F. Kennedy Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Du måste komma ihåg en sak ? det är inte vad du är som räknas utan vad folk tror att du är.«

Det rådet fick John F. Kennedy av sin far i början på den politiska karriär som så småningom skulle leda hela vägen till Vita huset. Aldrig tidigare hade en amerikansk president väckt så mycket hopp och framtidstro som Kennedy när han segrade i valet 1960, mycket tack vare den bild som medierna målade upp.

Under den välpolerade ytan bubblade dock en mängd motsägelser. Samtidigt som pressen paketerade honom som sinnebilden för ungdomlig vitalitet led Kennedy av allvarliga hälsoproblem som noga hemlighölls. Sin politiska position nådde han genom att utstråla integritet, men lät sig ändå styras av sin maktlystne och skrupelfrie far. Under Kubakrisen 1962 räddade han världen från ett fullskaligt kärnvapenkrig genom sin kyla och intellektuella skärpa. Samtidigt drog han sig inte för att äventyra nationens säkerhet med sina ständiga otrohetsaffärer.

Denna biografi är en bred, fängslande och lättillgänglig skildring av John F. Kennedys korta men händelserika liv. Kring makthavare som går bort i förtid tenderar myterna att bli många. Kennedy utgör inget undantag. Bengt Liljegren tecknar ett porträtt i helfigur av människan och politikern vars liv tog slut mitt i steget efter mindre än tre år på presidentposten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. John F. Kennedy
  2. +
  3. Jag har torkat nog många golv : en biografi om Maja Ekelöf

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag har torkat nog många golv : en biografi om ... av Nina Van Den Brink (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bengt Liljegren