Folkmord : historien om ett brott mot mänskligheten (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-08-21
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
22 x 166 x 105 mm
Vikt
115 g
SAB
Oba,K
ISBN
9789180503495

Folkmord : historien om ett brott mot mänskligheten

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2023-08-21
89
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Klas-Göran Karlssons nya bok bringar klarhet i svåra frågor.« Svenska Dagbladet

Folkmordet i Rwanda 1994. Nazisternas förintelse av judar i Europa under andra världskriget. Kommunistregimers övergrepp på egna befolkningar i Ryssland och Sovjetunionen från 1918, i Kina från 1949 och i Kambodja 1975-1979. Folkmord. Historien om ett brott mot mänskligheten tar ett stort, globalt grepp om de mest avskyvärda händelser som historien rymmer: folkmord. Brott begångna mot människor på grund av vilka de är, inte för vad de gjort.

Klas-Göran Karlsson är professor i historia vid Lunds universitet och har ägnat mycket av sin forskning åt modern historia, etnisk rensning och brott mot mänskligheten i bred bemärkelse. I denna bok får läsaren ett djupgående, historiskt perspektiv som går ända tillbaka till antiken, men med särskilt fokus riktat mot massmord under modern tid. Det är under 1900-talet som nya tekniska, byråkratiska och ideologiska utvecklingar möjliggjort övergrepp i stor skala.

I Folkmord. Historien om ett brott mot mänskligheten lyckas författaren på ett föredömligt sätt sammanfatta ofattbart grymma händelser i ett överskådligt och koncist omfång.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Folkmord : historien om ett brott mot mänskligheten
  2. +
  3. Övervakningens historia : från svarta kabinett till digital massövervakning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Övervakningens historia : från svarta kabinett ... av Andreas Marklund (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »