Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2024-04-08
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
25 x 219 x 127 mm
SAB
Hc.01
ISBN
9789180503938

Ett eget namn

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2024-04-08
189 239 Du sparar 50 kr!
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
1918. Tekla syr kappor på en textilfabrik men drömmer om att en dag driva en egen syateljé. Drömmen slås i spillror när hon blir gravid och tvingas stanna hemma för att ta hand om man och barn. Omyndig och utan anställning är hon bunden till sin fästman Georg som har bestämda åsikter om vad hon ska ägna sig åt. Det enda hon får sy är beställningar till svärmodern.

2020. Rebecka driver framgångsrik en butik som säljer damkläder men har egentligen alltid drömt om att bli kläddesigner. När coronapandemin bryter ut försvinner kunderna och med sinande inkomster ställs Rebecka inför hotet att slå igen sin butik. Hon måste fundera över sina livsval. Kanske innebär pandemin inte bara en förlust, utan också möjligheten att börja om på nytt?

Både Tekla och Rebecka vill försörja sig själva och har gemensamt drömmen om att kunna skapa kläder efter eget huvud. Att kunna göra det i sitt eget namn.

Med Ett eget namn visar Maria Gustavsdotter åter igen sin unika förmåga att trovärdigt skildra kvinnors liv både i dåtid och nutid. Boken är den andra, fristående, delen i serien ”På egna ben”.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett eget namn
 2. +
 3. En egen lön

De som köpt den här boken har ofta också köpt En egen lön av Maria Gustavsdotter (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett eget namn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande
  MG, 14 april 2024

  älskar Marias alla böcker,spännande läsning,både i dåtid och nutid om starka kvinnor och deras strävan efter ett bättre liv
  Rekommenderas varmt

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Gustavsdotter