Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2024-01-22
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
225 x 145 x 22 mm
Vikt
478 g
SAB
Ka.54,Ka.6
ISBN
9789180504256

En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2024-01-22
269
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Den som läser En tid för krig är bättre rustad för att förstå 2020-talets förtjänster och brister vad gäller försvars- och säkerhetspolitik än den som nöjer sig med att anlägga kortsiktiga perspektiv.« Svenska Dagbladet

»En tid för krig inbjuder till tankearbete och diskussion. De obehagliga tankar den väcker är viktiga att pröva.« Värmlands Folkblad

»Agrell skriver faktabaserat, populärvetenskapligt och lättförståeligt … Wilhelms Agrells bok är ett viktigt tillskott för att förstå hur konflikter i Europa har utvecklats.« Smålandsposten

Det ryska anfallet mot Ukraina den 24 februari 2022 var ett historiskt avgörande ögonblick. I ett slag förändrades Europas säkerhetsordning på ett liknande sätt som vid det tyska anfallet mot Polen den 1 september 1939. Vägen mot andra världskriget var liksom Ukrainakrigets förhistoria kantad av omvärldens önsketänkande, felbedömningar och obeslutsamhet. Den destruktiva dynamiken i dessa två säkerhetspolitiska katastrofer visar hur upplevt stabila fredsordningar steg för steg kan smulas sönder.

Wilhelm Agrell sätter här in en pågående konflikt i sitt historiska sammanhang. Han ställer två epokgörande krigsförlopp bredvid varandra, jämför deras till synes obönhörliga dramaturgi och finner något allmängiltigt. Det blir tydligt att pardansen mellan anfallarens brutalitet och omvärldens felbedömningar utgör den farligaste utmaningen mot varje säkerhetssystem och dess förmåga att hantera existentiella hot.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022
  2. +
  3. Historien om Sverige : från stormakt till världens modernaste land

De som köpt den här boken har ofta också köpt Historien om Sverige : från stormakt till värld... av Bo Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 548 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Skrämmande likheter
    GunCar (Varberg), 18 februari 2024

    Agrell ger en samlad bild av farliga skeende med fokus på konflikter och risker i Europa. Ryssland inblandning i en lång rad konflikter är lätt att glömma och här får läsaren en rak uppdatering. Den naiva synen på Ryssland, som en lång rad av västledare uppvisat, sedan Sovjetunionens fall blir uppenbar och effekterna får den demokratiska världen nu dyrt plikta för.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Wilhelm Agrell