En egen lön (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-12-18
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
179 x 110 x 23 mm
Vikt
210 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180504324

En egen lön

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-12-18
89
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
1913. Den unga Hillevi lämnar föräldrahemmet för att börja arbeta som tvätterska på godset Tjolöholm. Det är långa dagar och arbetet är slitsamt. Hillevi drömmer om ett friare och bättre liv. På godset får hon ta del av fotograferandets fascinerande värld och Hillevi inser vad hon verkligen vill göra. Med kamerans magi vill hon föreviga livets ögonblick!

2020. Daphne vill arbeta som fotograf och planerar att starta en egen atelje i hemstaden Lund. Men hennes planer grusas tvärt när coronapandemin bryter ut. Vad ska hon nu göra med sitt liv? Hur ska hon försörja sig och kommer hon att bli helt beroende av sin sambo?

Trots att det skiljer mer än hundra år mellan Hillevi och Daphne brottas de med samma problem. Hur ska de kunna förverkliga sin dröm att verka som fotograf och kunna försörja sig på sitt arbete?

Med En egen lön visar Maria Gustavsdotter återigen sin osvikliga känsla för att trovärdigt skildra kvinnors liv, likväl i dåtid som i nutid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En egen lön
  2. +
  3. Tillbaka till Rosenlyst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillbaka till Rosenlyst av Katrine Wessel (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En egen lön. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lättläst
    Brittmarie hallenberg, 19 januari 2024

    Maria Gustavsdotter är min favoritförfattare. Hon skriver så man ser allt framför sig, känns som jag själv är med i handlingen o på plats. Man förstår verkligen att kvinnorna var nertryckta förr.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Gustavsdotter