Mer än en fiende (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
416
Utgivningsdatum
2024-07-11
Förlag
Historiska Media
SAB
Hc.01
ISBN
9789180504560

Mer än en fiende

Pocket,  Svenska, 2024-07-11
89
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det är september 1943 och den franska småstaden Chantons är ockuperad av tyskarna. En sen kväll stöter den svensktyske kaptenen Markus på fransyskan Caroline och ställs inför större utmaningar än han kunnat föreställa sig. Men också inför större känslor. Caroline visar sig vara mycket mer än en fiende. Genom henne blir han medskyldig till ett terrordåd som sätter igång en kedja av händelser i den franska motståndsrörelsen och hos den tyska kommendanten i staden. Snart står Markus inför en situation där kärleken till Caroline och hundra oskyldiga människors död ligger i ena vågskålen, och hans egen överlevnad i den andra.

Tillsammans tar Markus och Caroline liv, räddar liv och flyr för sina liv. Och hela tiden brottas de med den största utmaningen av alla att hitta medmänsklighet i en omänsklig tid.

Mer än en fiende är en historisk spänningsroman om att välja väg i krig, kamp och kärlek. Tempot är högt och läsaren får omväxlande följa Markus och Caroline när de korsar och krossar inre och yttre gränser.
Visa hela texten

Fler böcker av Hanna Ljungberg

  • Silverregn

    Hanna Ljungberg

    Sigun har fått i uppdrag att skriva den artikel som hon drömt om så länge. Med block och penna i fickan cyklar hon iväg mot sin första intervju. Mitt i skogen kastas hon till marken av en våldsam smäll och himlen täcks av ett regn som av silver. N...