Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Världens dramatiska historia
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2024-06-03
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
205 x 135 x 22 mm
Vikt
377 g
SAB
Koaa
ISBN
9789180504980

Osmanska riket

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2024-06-03
168
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Osmanska riket är ett av historiens mest mångskiftande och fascinerande storpolitiska välden. Det sträckte sig över östra Medelhavet, Svarta havet och Röda havet – från Armenien till Algeriet, från Ukraina till Jemen – och hade Konstantinopel som centrum. Osmanernas imperium var både fruktat och beundrat av sin omvärld. Dess kultur – kaffehus, moskéer, kåldolmar, tulpaner – har inspirerat stora delar av världen.

Dick Harrison förklarar här hur Osmanska riket kunde uppstå och frodas, för att sedan förvandlas till "Europas sjuke man" och gå sin undergång till mötes. Skildringen inleds på 1200-talet med framväxten av sultanernas gigantiska välde. Dess historia är hisnande, ständigt balanserande mellan krig och fred, expansion och kollaps. Försvagat av nationalismens svallvågor och första världskrigets fälttåg krossas riket i en uppgörelse med Kemal Atatürk på 1920-talet. Men än idag präglar arvet av osmanerna både samhälle och vardagsliv i Turkiet, på Balkan och i hela Mellanöstern.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Osmanska riket
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 247 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dick Harrison