Blunda och tänk på något annat : en sann berättelse (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
269
Utgivningsdatum
2024-01-29
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
400 g
SAB
Lz
ISBN
9789180531498

Blunda och tänk på något annat : en sann berättelse

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2024-01-29
224
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Blunda och tänk på något annat är välskriven och det är tydligt att Lidén besitter en förmåga att med det skrivna ordets hjälp förmedla en story som griper tag. [...] Skildringen är ärlig på gränsen till smärtsamt öppen och den väjer inte för att lägga skammen där den hör hemma. Författaren lyckas kombinera en stark livshistoria med ett flinkt språk och ett driv som gör boken läsvärd, närmast svår att lägga ifrån sig"

-BTJ

Anna Lidén har just fyllt 13 när hon följer med en kille hem efter skolan. Anna är en helt vanlig tjej, med en helt vanlig familj som går på en helt vanlig skola i ett lagom fint område i Stockholm. Niklas är varken ovanlig eller särskilt snygg. Men han är lång och skriver gulliga meddelanden. Framförallt är han 17 år och ska bli Annas väg in i popularitet och vuxenliv. Men något blir fel, väldigt fel, Något som Anna inte riktigt förstår. Ordet våldtäkt larmar i henne och en sak är klar: Niklas har gjort något man inte får göra. När hon försöker berätta blir omgivningen perplex. Det är som att ingen tror henne och Anna själv börjar göra allt i sin makt för att vifta bort det som hänt. Våldtäkten får Annas värld att långsamt rasa samman. När hon tre år senare träffar en ny kille som föreslår att hon ska sälja sig för pengar, ser hon ingen anledning att säga nej. Där och då tar Anna ett kliv in i en mörk värld och blir en del av samhällets baksida. Resan tillbaka till ett vanligt liv ska visa sig bli lång och snårig.

Blunda och tänk på något annat är en sann och skakande skidring av hur det är att leva som prostituerad i Sverige. Men också om hur man tar sig ut, och erövrar sina inre demoner.

ANNA LINDÉN (f. 1988) är uppvuxen i Stockholm och sitter i styrelsen för organisationen Inte din hora. Blunda och tänk på något annat är hennes första bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Blunda och tänk på något annat : en sann berättelse
  2. +
  3. Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda av Matthew Perry (pocket).

Köp båda 2 för 303 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »