Han ägde mig (inbunden) NY
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2024-05-27
Förlag
Lind & Co
Dimensioner
215 x 140 x 23 mm
Vikt
364 g
SAB
Lz
ISBN
9789180531634

Han ägde mig

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2024-05-27
229
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor


Är du avlyssnad?

Texten i socialsekreterarens anteckningsblock lyser mot Carola, som varit övervakad av sin sambo så länge hon kan minnas.

Från att ha varit hennes drömkille, förvandlades Magnus långsamt till en kontrollerande diktator i hennes liv. I hemmet hade han satt upp kameror. Han sökte ständigt igenom hennes telefon. Skulle hon mot förmodan träffa en vän avkrävdes hon en exakt redogörelse. Vad gjorde dom? Har hon pratat om honom? Sa hon nej till sex trakasserade han henne. Tände och släckte alla lampor, drog henne i benen så hon inte skulle kunna somna. Hotade henne. Det hade gått så långt att han tvingat henne att skriva över vårdnaden av barnen på honom. I över tio år hade hon varit i hans våld. Men nu sitter hon här för att få hjälp.

Han ägde mig är en sann berättelse om vad som pågick i en utåt sett normal familj i en svensk småstad. Det är en berättelse om kontroll, kvinnohat, och hur man till slut blir fri.

CAROLA JOHNSSON (f. 1983) vann mot sin förövare i rätten och han dömdes till flera års fängelse. Han ägde mig är hennes första bok.

LEONE MILTON är författare och journalist. Hon har tidigare gett ut bland annat Berättar du så dödar jag dig på Lind & Co.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Han ägde mig
  2. +
  3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Han ägde mig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läs boken!
    Annelie, 13 juni 2024

    Mycket bra berättande och beskrivningar som ger igenkänning för våldsutsatta. Viktig bok för att skapa förståelse hos de som möter våldsutsatta i sin omgivning och/eller sitt arbete.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna