Jomsviking : Kungarnas fall (inbunden) NY
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Torstein Tormodson (del 5)
Antal sidor
523
Utgivningsdatum
2024-04-22
Förlag
Lind & Co
Översättare
Jan Wibom
Medarbetare
Koitzsch, Henrik (form)
Dimensioner
216 x 142 x 40 mm
Vikt
644 g
SAB
Hcedb.01
ISBN
9789180531955

Jomsviking : Kungarnas fall

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2024-04-22
259
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Torstein återvänder från fälttåget i England och bosätter sig i Jomsborg med sin Sigrid. En dag kommer ett sändebud från Rygekungen med budskapet att den unge norrmannen Olav Haraldsson hotar de gamla hövdingarna och kräver inflytande över Norge. Rygekungen ber om jomsvikingarnas stöd i kampen. Men den unge Olavs fräckhet vet inga gränser. Snart kommer själva Jomsborg att angripas. Torstein väljer att segla norrut tillsammans med sin äldste son, och får bevittna hur adelsmän böjer sig för Olavs makt. Samtidigt kommer Torstein själv att hota nykomlingen Olav mitt i dennes maktcentrum, Torstein vill nämligen ha tillbaka Vingulmork, området han lovats herravälde över, men som stulits från honom.

Jomsviking Kungarnas fall är den femte boken i Jomsviking- serien om Torstein och hans familj. Här får vi ta del av konflikterna kring Olav Haraldsson, senare känd som Olav den helige, och vi får en inblick i en tid då Norge gick från att vara ett samhälle med hövdingadöme och lokalt självstyre till en monarki med centraliserad makt. Genom Torsteins ögon ser vi hur hela hans världsbild utmanas.

BJØRN ANDREAS BULL-HANSEN (f.1972) debuterade som författare 1996 och är känd för sina gripande berättelser och skildringar av starka öden. Författaren driver också en extremt populär Youtubekanal tillägnad vikingakultur.

"Trovärdig spännande historisk roman [ ] Berättelsen är mycket detaljerad och livfull. Miljöskildring, personskildring och politiska förvecklingar är så ingående att läsaren verkligen känner sig som en nära åskådare."
Ölandsbladet om första delen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jomsviking : Kungarnas fall
  2. +
  3. Rebellen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rebellen av Simon Scarrow (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jomsviking : Kungarnas fall. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vikingahistoria
    Elisabeth Nilsson, 9 maj 2024

    Fantastisk berättelse! Bladvändare. Intressant som alltid! Spännande att följa Torsteins öden och om hur han får tillbaka sin gård till slut.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bjørn Andreas Bull-Hansen