Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2024-05-13
Förlag
Lind & Co
Översättare
Eva Liljegren
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
88 g
ISBN
9789180532785

Lady Susan

Pocket,  Svenska, 2024-05-13
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Lady Susan är en underhållande brevroman och ett av Jane Austens tidiga verk, skriven 1793 94, men utgiven postumt. I brev som skickas mellan romanens karaktärer får vi följa änkan Susan Vernons försök att skaffa både sig själv och sin dotter ett gott parti. Susan är inte bara bedövande vacker utan också intelligent och kvick. Men där slutar likheterna med den typiska hjältinnekaraktären. I breven tecknas ett porträtt av en självisk, hänsynslös och manipulativ kvinna som spelar ett cyniskt och slugt spel med männen i sin omgivning.

Lady Susan sticker ut bland Jane Austens verk, bland annat i det att Susans omoraliska beteende inte straffas lika hårt som liknande handlingar gör i Austens övriga böcker.

JANE AUSTEN (1775 1817) föddes i Hampshire som det sjunde barnet av åtta. Hennes pappa, som var kyrkoherde, uppmuntrade sina döttrar att läsa och Austen började tidigt skriva. Hennes första publicerade roman var Förnuft och känsla (originaltitel: Sense and sensibility) som gavs ut 1811. Austens romaner utspelar sig i den brittiska aristokratin och innehåller ofta undertoner av kritik mot överklassens sociala konventioner vilka hämmade främst kvinnor att finna kärlek och lycka. Austen dog av sjukdom i juli 1817.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lady Susan
  2. +
  3. De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel

De som köpt den här boken har ofta också köpt De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel av Ruth Kvarnström-Jones (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jane Austen