Den afrikanska farmen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Palmserien
Antal sidor
439
Utgivningsdatum
2024-07-15
Förlag
Lind & Co
Översättare
Artur Lundkvist
Medarbetare
Graves, Emma (form)
SAB
Npfb
ISBN
9789180532822

Den afrikanska farmen

Pocket,  Svenska, 2024-07-15
79
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Karen Blixens självbiografi ska och mästerliga roman Den afrikanska farmen har bland annat beskrivits som ett av världslitteraturens mästerverk och är en oförglömlig historia som fascinerat generation efter generation. Boken skildrar hennes 17 år (1914 1931) i Kenya, dåvarande Brittiska Östafrika, där Blixen drev en gård med tillhörande kaffeplantage. Hon sa själv att åren i Afrika var de rikaste i hennes liv, det var där hon under en omvälvande och händelserik tid upplevde både sina lyckligaste och svåraste stunder. I romanen ser Karen Blixen tillbaka på sina upplevelser och beskriver människorna, naturen, det dagliga livet och arbetet på farmen, safarier och fester så målande att det framstår lika levande idag som när det skrevs. Boken visar också koloniallivet i Afrika under det brittiska imperiets sista år som stormakt.

Den afrikanska farmen gavs ut första gången på engelska 1937 och kom samma år i Sverige i Artur Lundkvists översättning med titeln
Afrikansk pastoral. 1955 gjorde Lundkvist en nyöversättning som på Blixens begäran fick titeln Den afrikanska farmen. Boken ligger till grund för den flerfaldigt Oscarsbelönade filmen Mitt Afrika (1985).

KAREN BLIXEN (1885 1962) var en dansk författare som under pseudonymen Isak Dinesen debuterade 1934 med Sju romantiska berättelser. Vid sidan om Den afrikanska farmen är hennes mest framstående verk Vintersagor. Blixen var flera gånger nominerad till Nobelpriset i litteratur men tilldelades det aldrig.

"ett av världslitteraturens mästerverk."
PER WÄSTBERG I ALLT OM BÖCKER
Visa hela texten

Fler böcker av Karen Blixen