Färskt vatten till blommorna (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (516.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Charlotta Jonsson
Utgivningsdatum
2023-01-26
Förlag
Storyside
Översättare
Sara Gordan
ISBN
9789180615372
Färskt vatten till blommorna (ljudbok)

Färskt vatten till blommorna Ljudbok

(146 röster)  |  Läs 12 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2023-01-26

Styckköp

179

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Färskt vatten till blommorna är en förtrolig och innerlig roman om en kvinna som envisas att tro på lycka mot alla odds.

Violette Toussaint är vaktmästare på en kyrkogård i en liten by i Bourgogne. Tillfälliga besökare och lokala invånare samlas gärna i hennes kök för en kopp kaffe, en pratstund, en gråtstund eller ett förlösande skratt. Violette är en tystlåten kvinna som föredrar att lyssna på andra. Få vet egentligen varför hon lever här ensam, mellan sin vackra trädgård och den välskötta kyrkogården, bara att hon verkar vara tillfreds och sprider lugn och värme omkring sig.

Sent en kväll får Violette ett ovanligt besök. En förbryllad man, poliskommissarie till yrket, förklarar att hans nyligen avlidna mor har önskat att få bli begravd i just denna kyrkogård, långt borta från hemmet och bredvid en för honom helt främmande man. I takt med att Violette hjälper honom att reda ut mysteriet kring hans mor, fattar kommissarien tycke för Violette men börjar även att gräva i hennes förflutna. Det blir slutet på Violettes stillsamma tillvaro...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Färskt vatten till blommorna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fascinerande historia
  -, 15 maj 2023

  En fängslande berättelse om livsöden med många personer inblandade. En vacker skildring med inslag av många tragiska händelser men ändå ett slut med hopp. Stort tack till uppläsaren, som med behaglig röst och inlevelse, bidrog till nöjet att lyssna.

 2. Dryg!
  -, 12 maj 2023

  Dryg och väääldigt förvirrande läsning. Mycket hopp i tid och alldeles för många namn. Satte den på snabbare tempo, 1,5 men den var ändå för lång. Not my cup of Tea!!!

 3. Fantastisk!
  -, 9 maj 2023

  Älskade den från första raden till sista. Läs, lyssna och njut.

 4. Vacker och rörande på många plan
  -, 4 maj 2023

  Mycket vackert skriven om livets med och motgångar - om hur möten mellan människor berör.

 5. Vacker
  -, 18 april 2023

  Vackert språk i en stillsam spännande berättelse.

 6. Mysig och givande
  -, 12 april 2023

  Bra och med ett vackert språk.

 7. Mycket ohelig bakgrund - Kyrkogård
  - (Yellowknife. NT. Canada), 21 mars 2023

  En levande beskrivning ifrån den delen av Frankrike.

 8. En sällsam historia
  -, 19 mars 2023

  Med vackert språk förmedlas en tragisk, roande, kärleksfull berättelse, med många klurigheter och inflikade dikter och en fantastiskt trevlig bok att lyssna till.

 9. Både vacker och sorglig historia
  -, 16 mars 2023

  Boken fick mig direkt. En så välskriven roman, vackert språk, fängslande beskrivningar av omgivningar och karaktärer i boken. Det enda jag upplevde som lite svårt var alla franska namn och orter men jag vande mig. Boken speglar livets alla glädjeämnen och våndor, lycka, kärlek, längtan, hat, passion, lidelse och hämnd. En fantastiskt vacker bok (både på utsidan och insidan) som höll ända till sista raden, rekommenderar den varmt.

 10. Färskt vatten till blommorna
  -, 17 februari 2023

  En av få böcker som jag vill lyssna på igen.

 11. Stark upplevelse
  -, 12 februari 2023

  Jag var tvungen att köpa boken efter att ha lyssnat. Fantastiskt berättande och underbara karaktärer. Var redo på känslosvall och ha näsdukar redo.

 12. Ljuvlig!
  -, 2 februari 2023

  En bok jag vill köpa även i fysisk form och läsa om och om igen.

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Valérie Perrin