Färskt vatten till blommorna (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-11-17
Förlag
Storyside
Översättare
Sara Gordan
ISBN
9789180615389

Färskt vatten till blommorna E-bok

(35 röster)  |   Läs 7 recensioner
E-bok,  Svenska, 2022-11-17

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Färskt vatten till blommorna är en förtrolig och innerlig roman om en kvinna som envisas att tro på lycka mot alla odds.

Violette Toussaint är vaktmästare på en kyrkogård i en liten by i Bourgogne. Tillfälliga besökare och lokala invånare samlas gärna i hennes kök för en kopp kaffe, en pratstund, en gråtstund eller ett förlösande skratt. Violette är en tystlåten kvinna som föredrar att lyssna på andra. Få vet egentligen varför hon lever här ensam, mellan sin vackra trädgård och den välskötta kyrkogården, bara att hon verkar vara tillfreds och sprider lugn och värme omkring sig.

Sent en kväll får Violette ett ovanligt besök. En förbryllad man, poliskommissarie till yrket, förklarar att hans nyligen avlidna mor har önskat att få bli begravd i just denna kyrkogård, långt borta från hemmet och bredvid en för honom helt främmande man. I takt med att Violette hjälper honom att reda ut mysteriet kring hans mor, fattar kommissarien tycke för Violette men börjar även att gräva i hennes förflutna. Det blir slutet på Violettes stillsamma tillvaro...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Färskt vatten till blommorna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bättre och bättre
  Olle, 11 april 2024

  Färskt vatten till blommorna synnerligen elegant och välskriven. Man skapar sig tidigt en uppfattning om vilka som är goda och onda i denna historia men att läsa boken är som att skala en lök, för varje skikt man skalar av får man veta mer om bakgrunden till de olika personernas agerande och attityder.
  Uppfriskande läsning!

 2. Ge inte upp den!
  Jessica Wester, 5 november 2023

  I början hade jag svårt att förstå den, med min dyslexi fick jag läsa om flera meningar ibland eftersom sammanhanget inte flöt på för mig. Jag var nära att ge upp boken men envisades med att jag skulle fortsätta för att ge den en ärlig chans. När jag kom till sidan 130 så började jag fatta hur boken var "upplagd". Det utspelade sig i nutid och dåtid. Jag började förstå boken och allt växte till liv ju mer jag läste. Vid sida 210 satt jag på parongen i Malmö och grät, jag lät tårarna rinna med... Läs hela recensionen

 3. Svårt hålla i sär personer och handlingar.
  - (Åkersberga), 2 augusti 2023

  Lyssnade ändå klart pga av underbart språk och härlig uppläsare.

 4. Ovanlig. Intressant och spännande på slutet!
  Malin Ek, 16 april 2023

  Ovanlig. Intressant och tänkvärd. Speciellt spännande på slutet! Lite seg ibland men väl värd ansträngningen. Härligt korta kapitel Rekommendrras varmt.

 5. Bästa boken på länge
  Gunilla, 20 januari 2023

  Absolut en underbar roman. Tänkvärda situationer, njöt rakt igenom. Vackert språk, blev bara bättre och bättre ju mer man läste. Oförutseddbar. Det var en varm bok samtidigt som det var hemska saker som hände.

 6. Fransk pärla.
  -, 29 november 2022

  Hjärtskärande bladvändare. Vacker skriven, roman, min favoritbok. Läs och njut.

 7. Helt underbar bok!!!
  -, 25 november 2022

  Vilken känsla, poesi, djup! Så franskt! Underbara höjder och tyngd, vägen till ytan. Boken berör och lämnar ett spår i själen.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Valérie Perrin