Färskt vatten till blommorna (e-bok)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-11-17
Förlag
Storyside
Översättare
Sara Gordan
ISBN
9789180615389
Färskt vatten till blommorna (e-bok)

Färskt vatten till blommorna E-bok

(12 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2022-11-17

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Färskt vatten till blommorna är en förtrolig och innerlig roman om en kvinna som envisas att tro på lycka mot alla odds.

Violette Toussaint är vaktmästare på en kyrkogård i en liten by i Bourgogne. Tillfälliga besökare och lokala invånare samlas gärna i hennes kök för en kopp kaffe, en pratstund, en gråtstund eller ett förlösande skratt. Violette är en tystlåten kvinna som föredrar att lyssna på andra. Få vet egentligen varför hon lever här ensam, mellan sin vackra trädgård och den välskötta kyrkogården, bara att hon verkar vara tillfreds och sprider lugn och värme omkring sig.

Sent en kväll får Violette ett ovanligt besök. En förbryllad man, poliskommissarie till yrket, förklarar att hans nyligen avlidna mor har önskat att få bli begravd i just denna kyrkogård, långt borta från hemmet och bredvid en för honom helt främmande man. I takt med att Violette hjälper honom att reda ut mysteriet kring hans mor, fattar kommissarien tycke för Violette men börjar även att gräva i hennes förflutna. Det blir slutet på Violettes stillsamma tillvaro...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Färskt vatten till blommorna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa boken på länge
  Gunilla, 20 januari 2023

  Absolut en underbar roman. Tänkvärda situationer, njöt rakt igenom. Vackert språk, blev bara bättre och bättre ju mer man läste. Oförutseddbar. Det var en varm bok samtidigt som det var hemska saker som hände.

 2. Fransk pärla.
  -, 29 november 2022

  Hjärtskärande bladvändare. Vacker skriven, roman, min favoritbok. Läs och njut.

 3. Helt underbar bok!!!
  -, 25 november 2022

  Vilken känsla, poesi, djup! Så franskt! Underbara höjder och tyngd, vägen till ytan. Boken berör och lämnar ett spår i själen.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Valérie Perrin