Skred (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (369.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Vera Bergström (del 2)
Inläsare
Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum
2022-11-21
Förlag
Modernista
ISBN
9789180630337

Skred Ljudbok

(362 röster)  |   Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-11-21

Styckköp

149
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vinnare av Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa kriminalroman 2022!

»Skred är ännu starkare än debuten. Ett statement inbäddat i en riktigt spännande historia.« Monica Lindgren, SVT Go kväll

»Det är bara att kapitulera - Sara Strömberg är inte enbart en suverän deckardebutant, hon håller också vad hon lovar och Skred är till och med starkare än Sly.« Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

»Minst lika bra som hyllade och prisbelönta debuten.« Lotta Olsson, DN

Sommaren regnar bort i Åre. Grävskoporna fortsätter att gröpa ur berget för att ge plats åt exklusiva fritidshus. Till slut går ett jordskred, som inte bara river upp nya sår i samhället utan också drar fram mörka hemligheter.
Vera Bergström har fått tillbaka jobbet som lokalredaktör på Jämtlandsposten och försöker ställa politikerna till svars för skredet. Samtidigt, på en gata i Stockholm, hittas ett armband som visar sig tillhöra den försvunne fårbonden Jonte Andersson. Varför dyker armbandet plötsligt upp i staden, när han försvann spårlöst mitt på fjället för över ett år sedan?
Vera börjar gräva i fallet, och i takt med att pusselbitarna faller på plats leds hon allt längre in i ett skrämmande förflutet som snart ska hinna ikapp alla inblandade.

SARA STRÖMBERG [f. 1975] är en svensk författare, uppvuxen i Jämtland och Västerbotten, numera bosatt i Östersund. Skred är den andra boken om antihjälten Vera Bergström, efter förra årets Sly, som hyllades av både läsare och kritiker och vann Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa svenska debut.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Skred. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra
  Anne, 23 mars 2024

  Helt ok. Det tog tid att lyssna på boken. Tappade intresset rätt ofta. Men bra och feelgood deckare.

 2. Bra underhållning, lyssnarvänlig
  -, 5 januari 2023

  Bra med fin miljöbeskrivning och karaktärsbeskrivning, samt historien. Därtill bra uppläsare.

 3. Helt ok
  -, 26 december 2022

  Emellanåt lite rörig men spännande.

 4. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 23 november 2022

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Den här boken, Skred, är den fristående uppföljaren till boken Sly. Jag läste Sly för ungefär ett år sedan, och tyckte att det var en mycket bra debut av författaren Sara Strömberg. Så jag hade höga förväntningar på Skred, och dom infriades, för jag tycker att den här boken var precis lika bra som den förra, och till och med ännu lite bättre. Spännande, oförutsägbar, fina naturskildringar, och bra karaktärer. Så jag kommer definitivt följa den här bokserien med d... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Sara Strömberg