Blindheten (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2022-07-25
Förlag
Modernista
Översättare
Hans Berggren
Originaltitel
Ensaio sobre a cegueira
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
440 g
SAB
Hce
ISBN
9789180631242

Blindheten

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-07-25
269
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»José Saramago kan mycket väl vara vår tids största författare.« Chicago Tribune

En epidemi av blindhet sätter ett helt land i gungning. I mästerliga romanen Blindheten [1995] undersöker Nobelpristagaren José Saramago hur skört ett samhälles organisation är: en man bländas vid ett trafikljus, och kaos väntar. När civilisationens fernissa spricker är upplösningen total.
Med sällsam språklig kraft bygger José Saramago en romanvärld där den verkliga blir synlig som i en grotesk spegel. »Ni vet inte«, säger kvinnan som ensam har synen i behåll, hustrun till den läkare som upptäcker epidemin, »ni kan inte veta vad det är att ha ögon i en värld av blinda, jag är ingen drottning, nej jag är helt enkelt den som föddes att se fasorna, ni känner dem och jag ser dem...«
I svensk nyreviderad översättning av Hans Berggren.

JOSÉ SARAMAGO [1922-2010] var en portugisisk författare. År 1998 belönades han med Nobelpriset i litteratur, med motiveringen att han »med liknelser burna av fantasi, medkänsla och ironi ständigt på nytt gör en undflyende verklighet gripbar«.

»Blindheten utforskar den mänskliga andens förmåga att uthärda även under de mest absurt orättvisa förhållanden. Mästerligt.« The New Yorker
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blindheten
 2. +
 3. Portugals sorg : två romaner om ordning och kaos

De som köpt den här boken har ofta också köpt Portugals sorg : två romaner om ordning och kaos av José Saramago (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Blindheten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Blindheten
  Helena Jaros, 6 november 2023

  En väldigt spännande och intressant bok. Den är väldigt olik alla andra böcker jag läst. Språket i boken är speciellt, men man vänjer sig vid författarens sätt att skriva.
  Mycket bra bok, men inget för de mest läsovana personerna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av José Saramago