Festergrimm (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Avgrundens Havsbad (del 4)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
311
Utgivningsdatum
2023-03-28
Förlag
Modernista
Översättare
Jan Risheden
Originaltitel
Festergrimm
Dimensioner
215 x 140 x 30 mm
Vikt
562 g
SAB
Hcg
ISBN
9789180632010

Festergrimm

Kartonnage,  Svenska, 2023-03-28
195
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Fjärde boken om Avgrundens Havsbad av författaren till Malamander

När Herberts och Violets ärkefiende Sebastian Åhl dyker upp i Avgrundens Havsbad, till synes återuppstånden från de döda, kan det bara innebära riktigt dåliga nyheter.
Stadsborna välkomnar visserligen hans plan att väcka liv i Festergrimms vaxfigurer, ett dammigt, nedlagt galleri med kusliga karaktärer ur stadens sägner, men de två vännerna är misstänksamma. Och när de får höra legenden om leksaksmakaren Ludo Festergrimm och hans jättelika mekaniska robot som skapade förödelse när den hamnade i fel händer - ja, då vet de att de är på rätt spår. Men hur ska de få invånarna i Avgrundens Havsbad att tro på dem?
I översättning av Jan Risheden.

THOMAS TAYLOR, har alltid bott nära havet (fast det är inte så svårt på Brittiska öarna). Han kommer från en gammal släkt av sjöfarare men valde en karriär som illustratör eftersom en sådan inte så ofta blir blöt och får godare kakor.
Hans första professionella illustrationsuppdrag, direkt efter konstskolan, var omslagsbilden till Harry Potter och de vises sten. Efter det koncentrerade han sig på bilderböcker, tills han äntligen vågade sig på att skriva själv. Att förvandla kakor till böcker visade sig vara ännu roligare när man får skapa själva berättelsen också.
För närvarande bor Thomas på Englands sydkust, där det finns gott om spöktåg och vaxkabinett. Han inspirerades till att skriva de läskiga »inlåsta« delarna av den här boken när han besökte ett vaxkabinett en sen eftermiddag och stod lite för stilla vid stängningsdags.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Festergrimm
  2. +
  3. Skuggaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skuggaren av Thomas Taylor (kartonnage).

Köp båda 2 för 285 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »