Pastorsänkan (pocket) Pastorsänkan
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Morden i Sunne (del 1)
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2023-04-03
Förlag
Modernista
Dimensioner
180 x 110 x 19 mm
Vikt
168 g
SAB
Hc
ISBN
9789180632171
Pastorsänkan (pocket)

Pastorsänkan

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-04-03
49 79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»En sprudlande mysdeckare med många färgstarka karaktärer.« Birgitta Ehn Eliason, BTJ

»Charmig mysdeckare med mycket feelgoodkänsla.« Katarina Ruus

»Härlig blandning av feelgood och spänning, med mord kärlek och vintage.« Mest deckare

Sandras dröm om en egen retrobutik är på väg att förverkligas. Dessutom har hon hittat sin själsfrände i Danne, som äger en verkstad och kör en gammal amerikanare. Nu ska de båda driva företag i varsin lokal i en före detta frikyrka, som de döpt till Vintagekyrkan.
Men lyckan blir kortvarig. De forna församlingsmedlemmarna rasar över att raggarkulturen får frodas kring Dannes verkstad. Grannarna oroar sig för stök och bråk, medan kommunen vill riva den skamfilade träkyrkan och anlägga fler centrala parkeringsplatser. Allt ställs på sin spets när Vintagekyrkans ägare, pastorsänkan Vera Bengtsson, mördas och det uppdagas att Dannes och Sandras hyreskontrakt försvunnit.
Mordet skakar om småstadsidyllen och Sandra hamnar i en härva av lögner och svek där framtidsplanerna riskerar att gå i kras lika lätt som en av alla de femtiotalsserviser hon har i lager.

KARINA JOHANSSON är född och uppvuxen i värmländska Sunne, där hon skriver uppslukande mysdeckare förlagda till sin hemtrakt. Pastorsänkan är den första fristående delen i serien Morden i Sunne och Karina Johanssons första bok på Modernista.

»En riktig höjdare. Karina lyckas fenomenalt med att hålla mig på sträckbänken.« Maddys boksida

»Vill man ha både mys och spänning är detta den perfekta boken.« Sandras böcker

»Författaren dukar upp ett habilt smörgåsbord av misstänkta och lyckas länge hålla även denna garvade läsare i ovisshet om mördarens identitet.« Liv tycker
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pastorsänkan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mysdeckare, måste nog omdefiniera det ordet
  pucca, 17 juli 2023

  Krångligt, inte mysigt alls. Mordoffrena är de enda som är värda en tanke till, " hjältinnan" är inte det, och mördaren , och hens motiv? Ett Nej, ett definitivt Nej, dessutom är boken för lång, den kunde kortats redan innan den gick i tryck.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karina Johansson

 • Lanthandeln

  Karina Johansson

  Livet vid Krokbackens lanthandel rullar på som det alltid har gjort. Men när lanthandlarens son hittas död på butiksgolvet förändras allt. Märkliga sammanträffanden, skumma affärer, konststölder och inbrott i drickaboden trasar sönder idyllen. Ema...

 • Pensionatet

  Karina Johansson

  Alexa Vinder driver sedan några år familjeföretaget Ingrids pensionat med stor framgång. Alexas koncept är ett gammaldags pensionat dit stressade stadsbor kommer för att tillbringa några dagar i en vilsam miljö med gemensamma aktiviteter och målti...