Det praktfulla & det onda : Churchill, London & motståndet under Blitzen (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
639
Utgivningsdatum
2023-01-17
Förlag
Modernista
Översättare
Manne Svensson
Originaltitel
The Splendid and the Vile
Dimensioner
178 x 110 x 37 mm
Vikt
334 g
SAB
Lz Churchill, Winston,Ke.5
ISBN
9789180632188

Det praktfulla & det onda : Churchill, London & motståndet under Blitzen

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2023-01-17
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hyllad skildring av Churchill, London & motståndet under blitzen

Vald till en av Årets bästa böcker av The New York Times, Time, Vogue, Washington Post, Chicago Tribune, New York Post, NPR och Bloomberg.

»Upplysande och fascinerande för dem som vill läsa om krigets aspekter utifrån annat än ren militärhistoria.« Betyg: 4 av 5 - Linus Björk, BTJ

»En perfekt bok för vår tid.« Time

Under Winston Churchills första dag på jobbet som premiärminister invaderade Hitler Holland och Belgien. Vid det laget hade Polen och Tjeckoslovakien redan fallit och två veckor senare evakueras Dunkerque. De följande tolv månaderna släpper Görings Luftwaffe lös sitt raseri över Storbritannien i en skoningslös våg av flyganfall som kommer att döda 45.000 britter och förstöra två miljoner hem. Churchills jobb var att hålla samman landet och samtidigt övertyga Franklin Roosevelt om att Storbritannien var en värdig allierad, redo att strida till slutet.
Med filmisk detaljrikedom och med hjälp av tidigare hemligstämplat material målar Erik Larson upp en livfull bild av hur Churchill mot alla odds lyckades ingjuta mod i sitt folk - av hur nationens mörkaste timma på detta sätt också blev dess »stoltaste stund«. Vi följer det storpolitiska dramat från vecka till vecka, men får även en unik inblick i den intrigtäta privatsfär som dolde sig bakom statsmannen Churchill. Sammantaget är Det praktfulla och det onda en verklig tour de force som sätter en av 1900-talets stora politiska ledare och hans agerande i ny blixtbelysning.
I översättning av Manne Svensson.

ERIK LARSON är en amerikansk författare som haft sex böcker på New York Times bestsellerlista. Det praktfulla och det onda tog sig rakt in på förstaplatsen när den kom ut i USA. Erik Larson har bland annat nominerats till en National Book Award och tilldelats en Edgar Award. Hans bok The Devil in the White City planeras att bli tv-serie med Leonardo DiCaprio och Martin Scorsese som exekutiva producenter, med Keanu Reeves i en av huvudrollerna.

»Erik Larson är en av USA:s stora historieberättare.« NPR
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det praktfulla & det onda : Churchill, London & motståndet under Blitzen
 2. +
 3. Den perfekta konflikten : Israel-Palestinafrågan inifrån

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den perfekta konflikten : Israel-Palestinafråga... av Johan Berggren (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Det praktfulla & det onda : Churchill, London & motståndet under Blitzen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärt om blitzen
  Bo K Ehn, 8 november 2023

  Trodde jag läst allt om slaget om England och blitzen. Boken gav en lite ny och intim bild av denna, för Storbritannien, svåra tid. Persongalleriet mycket bra och intressant. Även interagerat med den tyska sidan.

 2. En stor ledares tankar i olika skeenden.
  Hans Erik Persson, 1 augusti 2023

  En välskriven skildring av hur olika aktörer interagerade med varandra under andra världskriget.
  Man kom närmare människornas tankar, utan att det blev ointressant.

 3. Churchill under blitzen
  Anders Larsson, 6 juli 2023

  Denna boken ger en autencitet till de dagar då världens öde stod på spel.Man får en känsla av vara med och verkligen känna Churchills närvaro, hans beslutsamhet men också hans ångest och hans sårbarhet.Men även alla de som verkade runt honom, familj, vänner och medarbetare kommer man nära. Det ges också inblick hur livet var för de "vanliga" människornas liv under kriget.En fantastisk bok som verkligen kom Churchill in på skinnet och gav ett ärligt svar på vad krig innebär.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Erik Larson