Platon Persson och blomman i mörkret (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2022-08-02
Förlag
Modernista
ISBN
9789180632621
Platon Persson och blomman i mörkret (e-bok)

Platon Persson och blomman i mörkret E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2022-08-02

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Platon Persson är en virrpanna som både skapar och löser problem, mest korsord och sånt. Ytterst motvilligt packar han ryggsäcken och ger sig ut på äventyr. Sitt kontor har Platon Persson en halv trappa ner i en skyskrapa, och där ligger han helst i sin hängmatta och äter isglass och gör ingenting. Men ibland kommer nån och ber om hjälp med allvarliga problem. Som när Rosa Ljusberg, en ung professor i botanik, ringer på dörren. Hon har blivit bestulen på en sällsynt blomma, så sällsynt att polisen inte tror på henne när hon säger att den har blivit stulen.

Platon Persson och blomman i mörkret inleder en serie äventyrsböcker där det mesta ställs på ända och mycket lite rättas till. Det är fartfyllt, galet, roligt, med en mängd figurer att ta till sitt hjärta.

GUNNAR NIRSTEDT (1965) är grundare och förläggare på Nirstedt/litteratur. Han har publicerat artiklar och essäer i tidskrifter som Pequod, Ord&Bild och BLM. 2003-2004 var han sekreterare i Svenska Pen. Han är också en hängiven flugfiskare. Platon Persson och blomman i mörkret är hans första bok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunnar Nirstedt

  • Valborgsmässoafton på Nytorps gärde

    Gunnar Nirstedt

    En av årets stora romandebuter: "Ville man kunde man jämföra med vissa av Alice Munros novellsamlingar. ( ) Driften att göra etiketteringar av den sorten visar sig dock bara när man lägger ifrån sig boken. Under läsningen finner jag mig ständ...

  • Elefantupploppet i Skänninge år 1806

    Gunnar Nirstedt

    Ny roman efter den hyllade Valborgsmässoafton på Nytorps gärde »Gunnar Nirstedt har gjort en djupdykning i skrönor, ögonvittnesskildringar och domstolsprotokoll och gör en lika roande som oroande undersökning av sanningens bedräglighet.« Yukiko Du...