Jorden runt på 80 dagar (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (242.3 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Inläsare
Kristina Leon
Utgivningsdatum
2022-09-13
Förlag
Modernista
Översättare
Jakob Gunnarsson
ISBN
9789180633512

Jorden runt på 80 dagar Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok,  Svenska, 2022-09-13

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 13 format & utgåvor
En av tiderna mest klassiska & älskade äventyrsböcker!

Phileas Fogg, brittisk gentleman och medlem av Reformklubben, slår vad om att han kan resa jorden runt på åttio dagar. Med sig tar han sin franske betjänt, Jean Passepartout. De många oförutsedda saker - och faror - de möter på vägen beror på fransmannens nyfikenhet och äventyrslust. Samtidigt misstänks Fogg för att ha rånat Bank of England på en jättesumma för resan, och de jagas hack i häl av den engelske detektiven Fix. Till sist är det fransmannen som kommer på hur de ska överlista alla.
Jorden runt på 80 dagar [Le tour du monde en quatre-vingts jours, 1873] innehåller allt det bästa från tidig science-fiction-litteratur, samtidigt som romanen har sitt hjärta i resan och äventyret. Jules Vernes fiktioner utgör en brygga mellan 1800- och 1900-tal, och denna roman betraktas allmänt som hans viktigaste.
En världslitteraturklassiker i översättning av Jakob Gunnarsson.

JULES VERNE [1828-1905] var en fransk författare av allt från äventyrsromaner och science fiction till dramatik och libretton, med en produktion av minst två handskrivna romaner om året. Även om han i dag förknippas med populär- och ungdomslitteratur har han alltid prisats av både kritiker och många stora författare. Hans klassiska verk är Jorden runt på 80 dagar, En världsomsegling under havet, En resa till jordens medelpunkt och Från jorden till månen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jules Verne