Råttjakten (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (455.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Washington Poe (del 4)
Inläsare
Niklas Engdahl
Utgivningsdatum
2023-04-03
Förlag
Modernista
Översättare
Gabriel Setterborg
ISBN
9789180635561

Råttjakten Ljudbok

(37 röster)  |   Läs 5 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-04-03

Styckköp

149
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Fjärde boken i den hyllade serien om Washington Poe

»M. W. Craven är lysande på att skapa spänning.« Lotta Olsson, DN

»Underbart mörk thriller.« Daily Express


Kriminalinspektör Washington Poe hotas av vräkning och måste i domstol försvara sin rätt att bo kvar i sitt älskade torp när han oväntat kallas till en bordell på en sjaskig bakgata i den lilla nordengelska staden Carlisle, där en man misshandlats till döds med ett basebollträ.
Poe förstår inte varför man kopplar in honom. Han är specialist på att jaga seriemördare, ändå vill brittiska underrättelsetjänsten MI5 ha just honom och hans medhjälpare, dataexperten Tilly Bradshaw, till att leda mordutredningen. MI5 misstänker att någon tänker försöka sabotera det stundande toppmötet på det lyxiga herrgårdshotellet Scarness Hall. När Poe och Bradshaw undersöker den dödes bakgrund visar det sig att ingen av personuppgifterna de har om honom stämmer.
På mordplatsen saknas ett prydnadsföremål, en keramikråtta av samma slag som hittats även på en annan brottsplats. Poe nystar upp trådarna till en historia som tar sin våldsamma början i kriget i Afghanistan. Girighet och jakt på stulna antikviteter leder till avskyvärda svek och mord som ställer Poes och Tillys slutledningsförmåga på hårda prov.
I översättning av Gabriel Setterborg.

M . W. CRAVEN är en brittisk kriminalförfattare. Brännaren, hans första kriminalroman, blev en stor försäljningssuccé och vann 2019 års CWA Gold Dagger Award. Råttjakten är fjärde boken i den hyllade serien om kriminalinspektör Washington Poe.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Råttjakten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra men allt för lång..
  -, 25 juni 2024

  Kvalitet men författaren borde runda av ca 100 sidor tidigare..

 2. Washington Poe
  -, 27 april 2024

  Gillar böckerna om Washington Poe. Det här var den fjärde i serien. Har du inte lyssnat/läst rekommenderar jag dessa varmt. Utan att säga något om handlingen i denna eller de föregående. Är miljöerna klassisk Engelsk. Storyn polispusseldeckare med lagomt komplicerade, egensinniga, intressanta karaktärer och likaledes brott.

 3. När en deckare är som bäst
  AnnaLotta (Uppsala), 4 februari 2024

  När man inte kan lägga ifrån sig boken och måste använda fikapausen på jobbet för att få läst 5 sidor till hellre än att ta en bensträckare. När man först förstår sammanhanget och intrigen på de sista sidorna, och då är det självklart! En exceptionell deckarserie - länge leve Washington Poe

 4. Så jäkla bra.
  -, 6 maj 2023

  Inget drygt tjafs, och inget utfyllnadssex. En klar femma från mig.

 5. Råttjakten
  -, 10 april 2023

  Spännande men lite rörig. Inte i samma klass som tidigare böcker i serien. Älskar att följa personligheterna i denna serie dock.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av M W Craven