Kvinnan i leran (e-bok) Kvinnan i leran
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Enzo Mcleod (del 6)
Antal sidor
379
Utgivningsdatum
2023-07-18
Förlag
Modernista
Översättare
Åsa Brolin
ISBN
9789180636803
Kvinnan i leran (e-bok)

Kvinnan i leran E-bok

(4 röster)
E-bok,  Svenska, 2023-07-18

Styckköp

59 109 Du sparar 50 kr!

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Ny bok i serien om Enzo Macleod

»Kvinnan i leran är en spännande thrillerroman som gäckar läsarens nyfikenhet och avslöjar ett ondskefullt mörker i både samhällets topp- och bottenskikt.« Betyg: 4 av 5 - Teija Johanson, BTJ

»En tät och spännande thriller.« New York Journal of Books

Västra Frankrike, 1989: Tjugoåriga Lucie Martin sänks ner i en pittoresk sjö, livlös och med en plastpåse virad runt huvudet. Fjorton år senare: En värmebölja drar in över landsbygden, torkan dödar träd och buskar, och sjön förvandlas till en lergrop. I den hittar en fiskare Lucies kvarlevor.
Kriminalteknikern Enzo Macleod sitter i sin eleganta Parisvåning och går igenom den knappa bevisföringen för det sjätte - och sista - kalla fall han utmanats att lösa. Den före detta hallicken Régis Blanc framstår som den uppenbara förövaren, han sitter redan inne för att ha mördat tre sexarbetare. Men han har ett vattentätt alibi, och Enzo anar att den verkliga förklaringen är mycket mer komplicerad. Vad han inte inser är att han är på väg att försätta både sig själv och sina närmaste i livsfara.
I översättning av Åsa Brolin.

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 12 miljoner exemplar världen över. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser. Kvinnan i leran är den sjätte boken i Peter Mays serie om kriminalteknikern Enzo Macleod.

»Peter May är en författare jag skulle följa till världens ände.« Marilyn Stasio, New York Times
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter May