Peter Pan (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2023-06-09
Förlag
Modernista
Översättare
Jadwiga P Westrup
Originaltitel
Peter Pan
Illustratör/Fotograf
Peter Uchnár
Dimensioner
24 x 262 x 211 mm
Vikt
965 g
SAB
Hcf
ISBN
9789180636919

Peter Pan

Inbunden,  Svenska, 2023-06-09
206
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 9 format & utgåvor
Tidlös barnboksklassiker i illustrerad nyutgåva

Alla barn blir vuxna. Utom ett - Peter Pan. Han är en busig och äventyrlig pojke som kan flyga och håller till i det magiska Aldriglandet där han umgås med sjöjungfrur, pirater och älvor.
En kväll flyger Peter Pan in genom fönstret till de tre syskonen Wendy, Michael & John Darlings sovrum i London för att leta efter sin borttappade skugga. Det blir startskottet för ett fantastiskt äventyr där Peter Pan och hans nya vänner får stifta bekantskap med den pyttelilla älvan Tinker Bell, de borttappade pojkarna och, inte minst, den elake superskurken kapten Krok.

J. M. Barrie [1860-1937] var en skotsk författare, mest känd för sina böcker om Peter Pan. Vid sin bortgång överlät han rättigheterna till Peter Pan-böckerna till barnsjukhuset Great Ormond Street Hospital for Children i London, något som fortfarande bidrar till en stor del av sjukhusets finansiering.

Peter Uchnár [f. 1970] är en slovakisk konstnär och illustratör, flerfaldigt prisbelönt både i Slovakien och utomlands. Bland utmärkelserna kan nämnas The Golden Feather, och nomineringarna till det prestigefyllda Hans Christian Andersen-priset 2010 och 2016.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »