Svarthuset (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (432.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
Isle of Lewis-trilogin (del 1)
Inläsare
Mats Eklund
Utgivningsdatum
2023-01-24
Förlag
Modernista
Översättare
Charlotte Hjukström
ISBN
9789180637329
Svarthuset (ljudbok)

Svarthuset Ljudbok

(36 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-01-24

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Första boken i succéserien om Isle of Lewis & vinnare av prestigefyllda Barry Award för »Årets bästa kriminalroman«

»Mycket skickligt. En illusionslös men ändå inlevelsefull blick på människans mörkare sidor.« SVD

»En av de absoluta bästa deckarserierna på senare år.« The Independent


På Isle of Lewis, en liten ö i de Yttre Hebriderna, har människorna sedan urminnes tider fört en ojämn kamp mot elementens raseri; den outtröttliga vinden, det piskande regnet, havets skummande vrede. Det är en hård värld där tron på en allsmäktig Gud kommit att bli den enda ledstången genom tillvarons många prövningar.
När ön skakas av ett brutalt mord skickas kriminalkommissarie Fin Macleod till platsen för att undersöka om brottet möjligen kan ha koppling till ett liknande mordfall i Edinburgh. För Fin, som själv är född och uppvuxen på ön, innebär utredningen en resa tillbaka till ett förflutet som han under arton års tid gjort allt för att lägga bakom sig. Han ställs nu återigen öga mot öga med skoltidens vänner och plågoandar - och med Marsaili MacDonald, hans första stora kärlek. Åren har gått, men Fin tvingas motvilligt inse att barndomens sår är allt annat än läkta, och att ön inte tänker släppa honom ur sitt grepp en andra gång...
I översättning av Charlotte Hjukström.

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 12 miljoner exemplar världen över. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Svarthuset. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Sugande miljö!
    -, 21 april 2023

    Vindpinad och exotisk och mordgåtan är inte central.

  2. Fantastisk historia!
    -, 25 februari 2023

    Bästa boken på mycket länge. Välskriven och ett bra språk samtidigt en lärorik inblick i det karga ö-livet ihop med en portion gaeliska. Dessutom en mycket spännande och helt oväntad historia. Rekommenderas varmt!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Peter May