En enda sommar (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (345.5 MB)
Språk
Svenska
Serie
De fyra årstiderna (del 1)
Inläsare
Maria Lyckow
Utgivningsdatum
2023-09-25
Förlag
Modernista
ISBN
9789180638494

En enda sommar Ljudbok

(7 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2023-09-25

Styckköp

159

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Svensk feelgood-debut om en utmanande midsommar

»En mycket välskriven och stark berättelse.« Betyg: 5 av 5 - Systrarna boktokiga

»Trevlig och lättsmält läsning för hängmattan.« Ann Öhrberg, BTJ


Prästen Mona-Lisa är frånskild och fast på en arbetsplats där hon inte trivs. När moster Gerd visar sig ha efterlämnat ett arv och Mona-Lisa är övertygad om att det gäller stora ägor med värdefull skog säger hon därför omedelbart upp sig - bara för att konfronteras med ett arv på några tusenlappar och en ruffig camping i Dalarna.
Väninnan Ann-Christine övertalar Mona-Lisa att försöka driva campingen över sommaren och hon beger sig till Orsa. Väl på plats möts hon av missnöjda gäster, objudna fjällkor och argsinta grannar, men hon är ändå fast besluten att göra tillvaron trivsam. Campingen har en alldeles unik charm och Mona-Lisa finner en förtrogen i August, en klok äldre herre som kände hennes moster väl.
Samtidigt växer oron inför midsommar, en storhelg som alltid rör upp mörka minnen och som hon kommit att avsky. Hur ska hon kunna leverera det traditionella midsommarfirande som campinggästerna förväntar sig?
En enda sommar är en feelgoodroman om familjehemligheter och om att hitta sig själv genom att göra upp med sitt förflutna, full av oförglömliga, hjärtevärmande karaktärer.

JOAKIM HEDIN är en svensk författare bosatt i Falköping. Till vardags arbetar han som präst. En enda sommar är hans debutroman och den första boken i feelgoodserien De fyra årstiderna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »