Att prata val : hur artificiell intelligens kan förändra vår kommunikation med djur (pocket) Att prata val : hur artificiell intelligens kan förändra vår kommunikation med djur
På topplistor
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
2023-11-03
Förlag
Modernista
Översättare
Åsa Brolin
Originaltitel
How to Speak Whale
Dimensioner
178 x 110 x 17 mm
Vikt
152 g
SAB
Ug
ISBN
9789180639156
Att prata val : hur artificiell intelligens kan förändra vår kommunikation med djur (pocket)

Att prata val : hur artificiell intelligens kan förändra vår kommunikation med djur

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-11-03
39 79 Du sparar 51%
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hur artificiell intelligens kan förändra vår kommunikation med djur

Utsedd till en av årets bästa böcker 2022 av The New Yorker

»Vi stannar sällan upp och reflekterar över vad djur tänker eller känner, eller frågar oss om deras inre liv påminner om vårt eget. Tom Mustills fängslande och djupt mänskliga bok visar oss varför vi måste göra det - och vad vi, och planeten, skulle kunna tjäna på det.« Greta Thunberg

»En av årets bästa böcker.« Washington Post

Den 12 september 2015 paddlar naturfilmaren Tom Mustill utanför Kaliforniens kust. En knölval slår i vattnet bara någon meter från hans kanot, men Tom överlever mirakulöst. Kvar hänger frågorna om vad det var som egentligen hänt.
I jakten på svar reser Tom världen över för att förstå relationen mellan människa och val. Han träffar IT-entreprenörer som använder sig av artificiell intelligens för att avkoda djurens kommunikation. Det blir en resa där tekniska landvinningar möter naturens underverk, där Silicon Valleys mest avancerade metoder används för att förstå valarnas språk och koder.
Att prata val handlar om människans förhållande till djuren och allt det som förenar oss, och om den banbrytande forskning som sker just nu på områden som beteendevetenskap, biologi och lingvistik. En populärvetenskaplig djupdykning i det okända som är omöjlig att lägga ifrån sig.
I översättning av Åsa Brolin.

TOM MUSTILL är en mångfaldigt prisbelönt producent och regissör av naturfilmer. Han har arbetat tillsammans med bland andra Greta Thunberg och Stephen Fry. Hans naturepos Inuti naturens jättar belönades med en BAFTA.

»Faktarik och intresseväckande.« Betyg: 4 av 5 - Bengt Magnusson Björksten, BTJ

»Genom sin högst personliga resa - och sina diskussioner med experter - förmedlar Tom Mustill valsångens och valkommunikationens rikedom. Främst av allt får vi en enorm respekt för dessa havens giganter.« Frans de Waal, författare till Different: Gender Through the Eyes of a Primatologist
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att prata val : hur artificiell intelligens kan förändra vår kommunikation med djur
  2. +
  3. Den lodande människan : havet, djupet och nyfikenheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lodande människan : havet, djupet och nyfik... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att prata val : hur artificiell intelligens kan förändra vår kommunikation med djur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. För pratig
    Marianne Klint, 9 december 2023

    Titeln lockade mig. Men boken är alldeles för pratig. Mycket staplande av detaljer och ordrika beskrivningar. Författaren kastar sig mellan ämnen. Boken borde varit mer koncis och inte 278 sidor lång.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tom Mustill