Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2022-12-08
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Molle Kanmert Sjölander, Gabriel Setterborg, Öyvind Vågen
Originaltitel
The Queen
SAB
Ke.55
ISBN
9789180660112
Elizabeth : drottning för livet (inbunden)

Elizabeth : drottning för livet

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2022-12-08
249
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En ikons 70 år på tronen. Andrew Mortons biografi över drottning Elizabeth kommer nu på svenska.

En nation i sorg sörjer drottningen som aldrig ville bli drottning. Omständigheterna satte henne på tronen men ingen monark har regerat längre än hon. Under sina 70 år som drottning har Elizabeth välkomnat 15 premiärministrar, från Churchill till Liz Truss, och lyckats behålla lugnet när det stormat både i världen och inom den egna familjen. Är hon vår tids sista stora ikon?

Journalisten Andrew Morton har under många år följt den engelska kungafamiljen och har en speciell förmåga att hitta vinklarna bakom den polerade fasaden. Han skapade skandal med boken Diana, den sanna historien, där han berättade om Dianas psykiska ohälsa och den hemliga relationen mellan Charles och Camilla. Allt visade sig vara sant och nu har Storbritannien en ny kung med Camilla vid sin sida.

I Elizabeth: drottning för livet skildrar Andrew Morton den osannolika berättelsen om hur allt började för den blyga prinsessan Elizabeth och slutade en regnig eftermiddag på det skotska slottet Balmoral, efter 70 år i nationens tjänst och som överhuvud i en familj som både beundrats och ifrågasatts. Det är en både underhållande och insiktsfull berättelse om monarken som kom att bli hoppets och optimismens lugnande ansikte, hela den engelska nationens mormor.

Andrew David Morton är en av världens mest uppskattade författare av biografier han har tidigare skrivit storsäljande böcker om kungliga figurer som Diana, prinsessan av Wales, Wallis Simpson och kändisar som Tom Cruise och Madonna.

Röster om boken:

»En uttrycksfull och beundransvärd berättelse om drottningens liv.« The Telegraph

»För alla oss som inte kan få nog av brittiska kungahuset ens efter säsong fem av The Crown på Netflix är Andrew Mortons Elizabeth: drottning för livet riktig mumma. Författaren kan sitt kungahus och berättar initierat om ett långt liv i offentligheten.« M Magasin

»Man behöver inte vara rojalist för att ha behållning av boken, det är en riktigt spännande modern historieberättelse.« Expressen Söndag

»Detta var otroligt trevlig och intressant läsning, sidorna vändes i en rasande fart. Härligt!« Boksidor med kaffe

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Elizabeth : drottning för livet
  2. +
  3. Den andre

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den andre av Prins Harry (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Elizabeth : drottning för livet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fin book
    Veronica Lidström, 21 februari 2023

    Boken är mycket väl skrivet och har en bra bindning. Varje kapitel startar med en fin designat symbol. I mitten av boken finns det färg bilder från Drottning Elisabeth II of Storbritannien. Bilderna speglar bilder med drottningen sedan hennes barndom och senare i livet med alla viktiga evenemang från hennes liv, hennes man, hennes barn och barnbarn. Dessa bilder speglar också alla viktiga historiska och religiösa evenemang som har ägt rum under drottning Elisabeth II liv. Därför ala dessa bi... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Andrew Morton