Hunger : hur du överlistar en uråldrig kraft i en tid av överflöd (inbunden) NY
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2023-12-27
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Zachrisson, Lisa (form)
Dimensioner
225 x 150 x 21 mm
Vikt
380 g
SAB
Bfa,V
ISBN
9789180660273
Hunger : hur du överlistar en uråldrig kraft i en tid av överflöd (inbunden)

Hunger : hur du överlistar en uråldrig kraft i en tid av överflöd

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2023-12-27
224
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur du överlistar en uråldrig kraft i en tid av överflöd.

Drivet att äta är en inbyggd kraft och en avgörande instinkt för vår överlevnad. Eller rättare sagt, det var en livsviktig instinkt i en tid när vi behövde jaga, samla eller odla vår egen föda. I dag, när vi har skapat ett samhälle med ett överskott av lättillgänglig, högbelönande mat som hamburgare, chips, godis, pizza, läsk, bakelser och glass leder samma instinkt ofta till överätande och viktuppgång. Detta orsakar i många gånger sjukdomar som diabetes typ 2, fetma och ett förkortat liv. Vi befinner oss alltså i en evolutionär miss-match och i stället för att äta för att överleva kämpar vi med att stå emot det starka drivet och att inte äta för mycket.

I Hunger djupdyker den folkkära näringsfysiologen Kristina Andersson i vetenskapen kring aptitregleringen. Hon undersöker varför det inte bara är att bestämma sig för att avstå eller att låta bli att äta för mycket drivet att äta är mycket mer komplext än så. Här kommer en cocktail av gener, fysik, inlärda beteenden, stressnivåer och sömnkvalitet in i bilden. Först när vi får en förståelse för det här systemet och hur det krockar med vårt moderna samhälle, kan vi se samtidens matvanor och ätbeteenden med nya ögon. På ett inspirerande sätt lär Kristina oss att skilja hunger från sug, sömnbrist, stress, lockelse och gamla invanda beteenden. Hon hjälper oss att förbättra relationen till vårt ätande, förbättra våra matvanor och därmed få en sundare vikt som är hållbar i längden. Det här kommer att göra oss friskare och förbättra våra chanser till att leva ett friskare, längre och lyckligare liv.

Kristina Andersson är en av Sveriges namnkunnigaste näringsfysiologer och en mycket uppskattad föreläsare. Hon har figurerat som kostexpert i tidningar som Topphälsa och Womens Health och i en rad teveproduktioner: alltifrån Biggest looser till Diabetesgalan.

Röster om boken:

"Genom boken Hunger vill näringsfysiologen Kristina Andersson sprida kunskap om vår inbyggda reglering av vad, och hur mycket, vi äter. Författaren blandar fakta, egna erfarenheter och forskningsrön på ett mycket underhållande och lättillgängligt sätt. Mycket bra." Bibliotekstjänst
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hunger : hur du överlistar en uråldrig kraft i en tid av överflöd
  2. +
  3. När ingen lyssnar

De som köpt den här boken har ofta också köpt När ingen lyssnar av Diamant Salihu (inbunden).

Köp båda 2 för 313 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristina Andersson