Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2023-11-01
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
19 x 213 x 151 mm
Vikt
380 g
ISBN
9789180660402
70 är det nya 50 (inbunden)

70 är det nya 50

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2023-11-01
256
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Rädd för att åldras? Läs den här boken. Här staplas bevisen för ett lyckligt åldrande." Amelia Adamo

"Ingmar Skoog har den sällsynta förmågan att göra de stora och svåra frågorna begripliga och hanterbara." Kattis Ahlström

"Den är häpnadsväckande. Och samtidigt helt självklar. Ingmar Skoogs bok 70 är det nya 50 bör vara obligatorisk läsning för alla makthavare." Aftonbladet

Äldre är yngre än någonsin

Under de senaste femtio åren har det skett dramatiska förbättringar av äldres hälsa. Dagens 70-åringar har faktiskt lika friska kroppar och hjärnor som 50-åringar hade för några generationer sedan! Dessutom har det skett stora förändringar i attityder och till och med personlighet. Många av dagens 70-plussare vill ut och resa och hitta på roliga saker medan de ännu känner sig unga. De har också mer sex och bättre sex.

Om det här berättar Ingmar Skoog i 70 är det nya 50, med samma titel som hans välkända devis. Den bygger på arbetet i den världsberömda H70-studien, som han leder sedan flera decennier tillbaka och är en av de bredaste och första äldrestudier som har gjorts.

Under coronapandemin kunde vi höra Ingmar Skoog kritisera politikers och myndigheters fördomar och bristande kunskaper om äldre och blev med sitt lugna och pedagogiska sätt folkkär. I samma karaktäristiska anda förklarar han här hur det kommer sig att den äldre befolkningen är så mycket yngre i dag. Varför 67-åringarna är de bästa bilförarna och hur det kommer sig att födelseår är viktigare än ålder i livets lotteri.

Du kommer även att få effektiva råd om hur du håller hjärnan och kroppen i form långt upp i åldrarna helt enkelt hur åldras på bästa sätt.

Ingmar Skoog är professor i psykiatri vid Göteborgs universitet och föreståndare för Centrum för åldrande och hälsa. 2022 ledde han ett uppskattat Sommar i P1 och han förekommer ofta som expert i media, till exempel i teveprogrammen Studio 65 och Fyraåringarna på äldreboendet. Han sitter även med i regeringens äldreforskarråd, verkade som expert i coronakommissionen och i arbetet för en ny äldreomsorgslag, samt var med i delegationen för senior arbetskraft.

Fler pressröster om boken:

"Uppfriskande och intressant läsning." Allers

"Hoppfull, lättsam och kunnig. Perfekt och peppande presentbok." M Magasin

Formgivare bokomslag: Sofia Scheutz
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. 70 är det nya 50
  2. +
  3. Mosleys 30 bästa hälsotips : små saker som får stor betydelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mosleys 30 bästa hälsotips : små saker som får ... av Michael Mosley (inbunden).

Köp båda 2 för 505 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingmar Skoog