Pilgrim (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (469.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Oxen-serien (del 6)
Inläsare
Stefan Sauk
Utgivningsdatum
2023-12-01
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Leif Jacobsen
ISBN
9789180660617

Pilgrim Ljudbok

(67 röster)  |   Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-12-01

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Succéserien Oxen blir TV-serie och får en lysande fortsättning!

En grupp krigsveteraners våldsamma död utreds och en lång skugga faller över den tidigare jägarsoldaten Niels Oxen och hans gamla vän på PET, Margrethe Franck. Tyngd av skuldkänslorna över att ha slagit ihjäl oskyldiga försvinner Oxen, till synes på en vandring utan slut. Franck blir avskedad från PET.

Då den tidigare PET-chefen Axel Mossman söker deras hjälp med ett enkelt uppdrag ser det ut som att ett streck dras över vad som tidigare hänt. Franck och Oxen ska bistå de danska skattemyndigheterna genom ett hemligt köp av bankuppgifter i Panama.

De antar uppdraget och söker samtidigt svar om det förflutna som plågar dem. När de plötsligt är en mystisk mördare på spåren avtäcks samband. Men också att de befinner sig i en livsfara.

Jens Henrik Jensen (f 1963) har med framför allt den hyllade Oxen-serien skaffat sig hundratusentals läsare i Sverige. Pilgrim är den sjätte fristående delen om Niels Oxen. På svenska har även trilogin om Nina Portland utkommit.

Jens Henrik Jensen bor på Jylland i Danmark med sin familj. Första säsongen av en nyskapad dansk TV-serie, baserad på inledningen av Oxen-serien, är färdig för visning runtom i världen.

Om del 5 i Oxen-serien, Gladiator: Mycket välskrivet, dramatiskt och fängslande Kapprakt
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Pilgrim. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra och spännade serie.
  -, 5 februari 2024

  Har lyssnat på denna serie med stor behållning. Författaren beskriver med ett målande språk,, både personer, karaktärer och ett "yndigt" Danmark, kryddat med fakta och historiska händelser. Handlingen tar många olika vändningar och inget är som man tror. Mycket spänning i denna serie på sex delar och som tydligen fortsätter med ytterligare fler. Som grädde på moset, uppläst av Stefan Sauk, som tveklöst är en av Sveriges bästa uppläsare.

 2. Pilgrim
  Pelleskutt7 (Alsterbro), 26 januari 2024

  Boken var verkligen mycket spännande och underhållande och mycket bra uppläst av Stefan Sauk!

 3. Spännande!
  - (Avesta), 7 december 2023

  Bra som vanligt i Oxen serien och ser fram emot nästa.
  Uppläst av bästa uppläsaren Stefan Sauk vilket gör den otroligt lätt att lyssna på och ta till sig.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Jens Henrik Jensen