70 är det nya 50 (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-11-01
Förlag
Polaris Fakta
ISBN
9789180660754

70 är det nya 50 E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2023-11-01

Styckköp

199

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Under de senaste femtio åren har det skett dramatiska förbättringar av äldres hälsa. Dagens 70-åringar har faktiskt lika friska kroppar och hjärnor som 50-åringar hade för några generationer sedan! Dessutom har det skett stora förändringar i attityder och till och med personlighet. Många av dagens 70-plussare vill ut och resa och hitta på roliga saker medan de ännu känner sig unga. De har också mer sex och bättre sex.

Om det här berättar Ingmar Skoog i 70 är det nya 50, med samma titel som hans välkända devis. Den bygger på arbetet i den världsberömda H70-studien, som han leder sedan flera decennier tillbaka och är en av de bredaste och första äldrestudier som har gjorts.

Under coronapandemin kunde vi höra Ingmar Skoog kritisera politikers och myndigheters fördomar och bristande kunskaper om äldre och blev med sitt lugna och pedagogiska sätt folkkär. I samma karaktäristiska anda förklarar han här hur det kommer sig att den äldre befolkningen är så mycket yngre i dag. Varför 67-åringarna är de bästa bilförarna och hur det kommer sig att födelseår är viktigare än ålder i livets lotteri.

Du kommer även att få effektiva råd om hur du håller hjärnan och kroppen i form långt upp i åldrarna helt enkelt hur åldras på bästa sätt.

Ingmar Skoog är professor i psykiatri vid Göteborgs universitet och föreståndare för Centrum för åldrande och hälsa. 2022 ledde han ett uppskattat Sommar i P1 och han förekommer ofta som expert i media, till exempel i teveprogrammen Studio 65 och Fyraåringarna på äldreboendet. Han sitter även med i regeringens äldreforskarråd, verkade som expert i coronakommissionen och i arbetet för en ny äldreomsorgslag, samt var med i delegationen för senior arbetskraft.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av 70 är det nya 50. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vi ska alla bli äldre
    -, 17 mars 2024

    Denna bok är så intressant och upplysande! Jag är så glad att jag stötte på den. Fakta varvas med viktiga summeringar av vetenskapliga upptäckter och människobeskrivningar. Läs boken!
    /M. Holmgren

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ingmar Skoog