Vasa - Rebellen (pocket) NY
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Vasa (del 1)
Utgivningsdatum
2024-02-29
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
180 x 110 x 29 mm
Vikt
266 g
ISBN
9789180661256
Vasa - Rebellen (pocket)

Vasa - Rebellen

Pocket,  Svenska, 2024-02-29
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Året är 1518, den unge Gustav Eriksson Vasa är en av de unga männen runt Sten Sture. Men, han har svårt att få en position vid hovet. Hans far har genom svek och dåliga beslut lyckats dra familjen Vasas namn i smutsen. Gustav vill göra allt för att återupprätta familjens heder och göra sin mamma Cecilia Vasa stolt.

Hemma på Rydboholm råder det sorg då en av Gustavs yngre bröder är svårt sjuk. Cecilia vakar vid hans sida, samtidigt som hon försöker ta hand om sina döttrar och oroar sig för sin son vid hovet. Den vilde, envise Gustav som inte klarat av att anpassa sig efter sina lärare i Uppsala utan lämnat skolan i vredesmod.

Sten Sture är en karismatisk ledare som ändå ser förtjänster med den unge Gustav och skickar honom som en av sina utsända att tala med den danske kungen Kristian. När Gustavs sällskap når fram till mötesplatsen visar det sig att Kristian har allt annat än välvilliga planer. Ganska snart står det klart att alla i sällskapet är beredda att svära Kristian trohet förutom Gustav. Det blir första steget på Gustavs vägval, han kommer att stå upp för Sveriges frihet till varje pris.

Vasa - Rebellen är den första delen i en dramatisk och underhållande romanserie om familjen Vasa. Om makt, förbjuden kärlek, krig, och frihetskamp, om osannolika men sanna händelser. Men också en berättelse om hur det moderna Sverige började formas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vasa - Rebellen
  2. +
  3. Rebellen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rebellen av Gustaf Skördeman (inbunden).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gustaf Skördeman